Nyttiga Semmelwraps (utan socker)

2017-02-24 @ 15:18:00
Gudomligt goda semmelwraps utan socker! Dessa har ett betydligt bättre näringsvärde än de vanliga wrapsen, men smakar minst lika gott! Wrapsen är tunna, luftiga, saftiga och helt glutenfria. A-mazing! Då jag redan har ett recpet på vanliga (nyttiga) semlor uppe sedan innan tänkte jag bjussa på en annan rolig variant på semlor, valet föll på semmelwraps - de är ju galet goda! Och fördelen framför de vanliga - dessa wraps går snabbt och smidigt att göra!
Dessa är kalorisnålare än den vanliga hederliga varianten samt lowcarb (passar dig som äter LCHF, byt ut mjölk mot grädde samt milda visp till vanlig vispgrädde). Istället för att vara proppade med både socker och vetemjöl är de proteinrikare, fulla av fibrer som både är bra för magen och mättar samt innehåller bra och nyttiga fetter från mandeln. Hur bra? 
Recept 4 wraps:
(Klicka på ingredienserna för att komma till respektive produkt)
Wraps:
60g (ca 1,5dl) Mandelmjöl
9g (0,5dl) Pofiber 
10g (1msk) Fiberhusk
40g (ca 0,5dl) Sötströ
50g (0,5dl) Mandelmjölk
100g (1dl) Lättkvarg
100g (1 dl) Äggvita
1 tsk Bakpulver
0,5tsk Kardemumma 
10 droppar Nutri-Nick steviadroppar Vanilj
Mandelmassa:
60g (1,5dl) Mandelmjöl
1msk Lättmjölk
1,5msk Äggvita
1msk Pofiber
2 msk Sukrin gold
2-3 droppar bittermandelarom
(Samt 2dl Milda Visp för fyllning och Sukrin Melis till topping)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser väl i en bunke. Häll ut och fördela smeten jämt och tunt på en plåt. Jag gjorde två omgångar, dvs två wraps på varje plåt. Smeten upplevs som kletig, men den ska vara sådan. Låt wrapsen vara inne i ugnen ca 5 - 10 minuter. De får inte bli brända, men tar du ut dem för tidigt kommer de inte hålla ihop. När de börjar få lätt färg är de lagom att ta ut! Låt dem vila en stund i rumstemperatur innan du lossar dem från bakplåtspappret. Under tiden de vilar gör du mandelmassan. Blanda mandelmassan nogrannt. Lossa wrapsen och placera mandelmassan avlångt till ungefär halva wrapen. Fördela grädde ovanpå mandelmassa och rulla ihop. Tillsätt ytterligare lite grädde efter du vikt och knutit ihop wrapen. Placera på serveringsfat och njut av dina otroligt goda semmelwraps! 
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Healthy swedish almond cream bun "semlor" made as a wrap, easy to make and crazy delicious! Use google translate for recipe. 
Taggar: glutenfria, nyttig semla, nyttiga, nyttiga semlor, semelwrap, semlor, semmelwraps, wraps;
Kategorier: Nyttiga Recept 7


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: rememberthiis.blogg.se
2017-02-24 @ 19:09:39

gott :D

Svar: Riktigt goda :D
GoForFit

#2: JUNITJEJ
2017-02-24 @ 21:47:48

Tack för receptet!

Svar: Tack själv :*
GoForFit

#3: song ji ra
2017-02-24 @ 21:58:16

Hej hoppas allt är bra med dig :) Undrar lite om du vet hur man räknar ut energiinnehållet på recepten som inte är uträknade per raw food boll typ, kcal och sånt. Har ett recept på raw food hallon bollar och skulle vilja räkna ut på ett ungefär energiinnehållet på en boll. Vet du hur man gör? :)

Svar: Det är väldigt enkelt, räkna samman alla ingrediensers kcal-innehåll för att få fram det totala innehållet, dela sedan på antalet bollar receptet innehåller :)
GoForFit

#4: Hanna Karlsson
2017-02-25 @ 08:37:48

Åh så goda de ser ut!

Svar: De är riktigt goda :))
GoForFit

#5: My
2017-02-27 @ 20:13:45

Åh vad gott :D

Svar: Supergott :D
GoForFit

#6: Mirre - Sweetwords
2017-02-27 @ 20:17:27

Ohh så gott, det måste jag testa

Svar: Tycker jag absolut att du ska göra! :D
GoForFit

#7: Jasmine
2017-02-28 @ 22:37:20

En sådan trevlig presentation av ett spännande alternativ till den traditionella semlan! Kul att du delar med dig.
Kram

Svar: Tack så mycket Jasmine! :* Kram
GoForFit

Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

Arkiv

2017:

01 02 03 04

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0