Magical September

2016-09-30 @ 18:55:00
Vilken magisk septembermånad vi haft! Eller hur? Strålande sol och värmen har hängt kvar i luften in i det sista - underbart! Här kommer ytterligare ett par bilder från månaden som gått som inte visats på bloggen ↓
❥ Vi gick med ut med den stora nyheten att vi förlovat oss! Ja, denna händelse har jag såklart redan skrivit om HÄR, men just denna bild är inte publicerad tidigare. Och en så pass stor händelse är deifntivt värd att nämnas igen, right? Och för att inte tala om ringen - så vacker! Otroligt svårt att göra diamanterna rättvisa på bild dock! Men inte nog med att ringen är vacker, det känns extra speciellt att bära den då Timmy har designat den speciellt för mig. Passar på att dela med mig av min älsklings fina ord: "Hur firar man bättre 5 år tillsammans än att få sätta en ring på hennes finger? Otroligt mycket har hänt under dessa 5 år och vi har båda utvecklats på många sätt. Och vem passar man då inte bättre ihop med än den som man kan utvecklas och växa tillsammans med? Vi gör varandra starkare och tillsammans kommer vi längre. En ring kommer alltid bara vara en ring, men symbolen och budskapet om att vi tillhör varandra gör att jag bär den med stolthet! Jag älskar dig Linn!" Hur fint? Underbar känsla att vara förlovad med mannen i mitt liv ♥
 
❥ Mysig lunchdejt med mina tjejer! När tiden inte riktigt räcker till för en heldag tillsammans är en god lunch nermysta i Espresso House fåtöljer den perfekta lösningen. Att bara sitta i lugn och ro med en bit god mat, prata om allt och ingenting och njuta av varandras sällskap - vardagslyx! 
 
❥ Vackra ljusstakar från Orrefors glas! För att återgå till ämnet förlovning, dessa ljusstakar i kristall fick vi av Timmys farföräldrar i förlovningspresent. Så himla gulligt av dem! Helt fantastiska! Eller vad säger ni? Från glasserien Carat, du kan hitta dem exempelvis HÄR
 
// Some moments from September - I've already told you guys about the engagement, but my beautiful ring deserves to be deserves to be shown again, haha, I love it! Two moments I haven't shown is a cosy lunch date with my girls and an engagement present from Timmys grandparents. Two beautiful candlesticks in crystal glass from Carat, Orrefors glass.
Kategorier: Vardag 5

Lågkalori Glutenfritt Zucchinibröd

2016-09-29 @ 16:52:00
Detta kallar jag en perfekt frukost ↑ Ett gott bröd och tonvis av diverse pålägg. Brödet som ni ser är mitt egna recept, och jag gör det titt som tätt. Älskar det! För vem tackar inte nej till en saftig brödskiva som dessutom är nyttig? Brödet innehåller minimalt med kalorier, är low carb samt glutenfritt. Den främsta ingrediensen är faktiskt grönsaken zucchini! Recepet har jag lagt ut innan HÄR
Denna gång gjorde jag dock lite justeringar då jag inte hade någon keso hemma. Jag bytte kort och gott ut keson till mer kvarg! Ifall du gör brödet - otroligt viktigt att zucchinin är finriven, absolut inte grovt riven samt att du får ut den mesta av vätskan. Jag fick halverade den ursprungliga vikten på zucchinin efter jag tömt den på vätskan. Fyller du brödet med exempelvis körsbärstomater, tänk på att ta bort det vattniga ur tomaterna innan du tillsätter dem i smeten. Godast är att ha i soltorkade tomater!
R E C E P T :
1 st  (runt 250-350g) zucchini
170g (1,7dl) äggvita 
100g keso 
40g lättkvarg 
10g (1 msk) fiberhusk 
65g (ca 4dl) pofiber 
1 tsk bakpulver 
Kryddor efter smak
ex. Salt, basilika, lite sötströ etc.  
Krydda mycket! 
 1. Sätt ugnen på 165C. Riv zucchinin fint. Min zucchini vägde ca 340g. Töm sedan den rivna zucchinin på vätska. Krama ur den ordentligt, så det rivna blir näst intill torrt! Viktigt!! Är det för mycket vätska kvar kommer brödet bli för vattnigt. Saftigt vill vi ha det, men vi vill inte smaska på något som skulle liknas vid en välfylld tvättsvamp. Efter jag kramat ur vätskan vägde den rivna zucchinin istället ca 170g. 
2. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda försiktigt ner keso och kvarg. 
3. Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt sedan tillsammans med äggviteblandningen och efter det även zucchinin.
4. Placera i en brödform. Toppa med exempelvis solrosfrön. Låt gräddas i ugnen ca 30 - 50 minuter beroende på bredden på din form. Jag lät mitt bröd vara inne i 45 minuter. Jag gillar när det är krispigt, sådär nästan till gränsen på bränt, i kanterna. Hela brödet innehåller ungefär 270 kcal. Delar du brödet på 15 skivor blir det alltså ca 18 kcal per skiva!
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen! 
 
// A recipe of mine of a amazing low calorie zucchini bread! 1. Preheat the oven to 165C. Grate one zucchini finely. My zucchini weight was about 340g. Then empty the grated zucchini of the liquid. Squeeze it properly, til almost dry! Caution !! If it's too much liquid left the bread will become too watery like a well filled sponge. I turned my zicchini weight from 340g to 170g. 2. Beat 170g of egg whites until stiff. Mix gently down 100 g of cottage cheese and 40g quark. 3. Mix the dry ingredients separately, 10g fiber husk, 65g pofiber, 1 tea spoon baking powder and seasonings and then mix together with the rest. 4. Place in a loaf pan. Top with sunflower seeds or other things you like. Let the bread bake in the oven for about 30-50 minutes, depending on the width of your bread pan. I had my bread in the oven for 45 minutes. I like when the edges is really crunchy. Done! Enjoy your healthy and delicious bread! 
Kategorier: Nyttiga Recept 2

Booty Building

2016-09-28 @ 17:02:00
Och så rullade hösten in på riktigt. Gissar att jag inte var den enda som vaknade upp till riktigt höstrusk idag? Regnet smattrade mot fönstret och man riktigt hörde vinden utomhus. En sån där dag morgonkaffet i soffan smakade extra gott! Min energi verkar gå i samma anda som vädret. Och ben på schemat. Att trycka upp tunga vikter kändes dock verkligen inte som ett alternativ idag, passet fick därmed läggas om och bestod nästan helt och hållet av isolerade övningar för rumpa. Fortfarande ansträngande, men lite mer överkomligt när energin tryter. 
Övningen ni ser på bilderna var en av alla som berikade dagens benpass! Utförande - placera en pilatesboll mellan fötterna och lägg dig på mage över en bänk. Lyft sedan fötterna och knip åt ordentligt i högsta läget (gå gärna högre än sista bilden ovan) och håll positionen någon sekund innan du kontrollerat återgår till utgånsläge. En grym övning för optimal kontakt med rumpan. Känns löjligt lätt de första repen, men blir snabbt riktigt jobbig! Kändes nästan brutal i sista setet idag då jag fortfarande är riktigt mör i baksida lår sedan söndagens benpass (hallå kroppen? Vad hände återhämtningen?). Utöver denna grymma övning blev det även leg curl, cable kickbacks, kräftgång med gummiband, sittande benpress (högreps), hip thrusts samt benspark för att även få in lite framsida. Planen idag är att äta massor för att boosta upp energin igen såval som återhämtningen. Lite HEAT lotion ska nog göra susen också! Har ni tränat idag?
// Today was leg day! Instead of a heavy session I focused on isolated exercises for the butt. You can see one of the exercises in the pictures above - awesome!
Taggar: rumpa, träna, övningar;
Kategorier: Tips Träning & Hälsa 4

Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Translate this blog:

Arkiv

2017:

01 02 03 04

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0