[ Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore.com ]
Äntligen, lagom inför kladdkakans dag, kan jag dela med mig av receptet på den perfekta kladdkakan. Den där lagom kladdiga, men samtidigt lite sega och spröda kladdkakan. Som ändå ska vara nyttig! Går det? JA! 😍 Det har inte varit enkelt ska jag tala om! Hur mycket proteinpulver kan man addera utan att den blir för kompakt? Hur mycket fett kan man ta bort utan att den blir torr? Hur ska man få kladdkakan härligt seg utan varken dadlar
(som en del ogillar smaken av, samt ville att kladdkakan skulle innehålla långsamma kolhydrater) eller tonvis av smör? Ska man använda bönor, mandelmjöl eller havremjöl? Vad smakar egentligen bäst? Hur får man den spröd utan socker? Jag har kämpat, men när smaken blivit perfekt har istället konsistensen svikit. Det har varit många vändor in och ut ur ugnen, väldigt mycket smakande (klagar inte på det iofs) och, faktiskt, tillslut en Linn som är rätt trött på att baka kladdkakor (ja, man
kan bli det, haha!). Men NU, äntligen kan jag dela med mig av ett recept jag känner mig stolt över. Jag har hållt på kladdkakarecept så många gånger, kladdkakorna har varit goda, men liksom inte perfekta. Spana in exempelvis
detta och
detta inlägg. (ett av dem är från 2015, ni förstår hur länge jag kämpat?! Haha!). Men skam den som ger sig!
För nu är den skapad. Den perfekta kladdkakan.
En nyttig kladdkaka med samma härliga smak och konsistens som en onyttig. Proteinrik, sockerfri, glutenfri, kalorisnålare och samtidigt näringsrikare. Den är även extra mättande tack vare stort innehåll av nyttiga kostfibrer. Nu hoppas jag verkligen att ni tar er tiden att baka detta recept. För det ÄR verkligen otroligt gott! Okej? Bra! För här kommer receptet:
♥ RECEPT ♥
Nyttig kladdkaka utan tillsatt socker:
(Klicka på ingredienserna för att komma till produkterna)
❥ 130g (1 välfylld dl) Fibersirap
❥ 80g (1 förpackning) Nick's Steviachoklad
❥ 230g avrunna (1 pkt) Svarta Bönor
❥ 1st Ägg
❥ 35g (ca 1dl) Vassleprotein (jag hade vaniljsmak)
(Bäst är alltid att väga per gram, beroende på hur fint pulvret är kan gram variera på 1dl)❥ 15g (2 msk) Kakao
❥ 15g (2msk) Havremjöl
❥ 15g (2msk) Fiberfin
❥ 35g (0,5dl) Sukrin Gold
(ta mer om du gillar när det är sötare!)
❥ 1 tsk Bakpulver
❥ En liten nypa salt
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Värm Fibersirapen tillsammans med chokladen långsamt på låg effekt i micron (jag hade lägsta) i en kopp. Under tiden chokladen smälter, mixa de svarta bönorna helt släta. Tillsätt resterande ingredienser (även choklad och fibersirap) och blanda i en bunke (jag hade elvisp på låg effekt). Häll i smeten i en smord form på ca 20-25cm i diameter. (Jag använde
Naturell Kokosolja för att smörja formen -
hittas här. Använder du en större form, dubbla satsen eller minska tiden i ugnen. Placera i mitten av ugnen i 10-15 minuter beroende på önskad konsistens. Håll koll, den ska fortfarande vara rätt "smetig" i konstistens när du tar ut kakan, men fått en fin yta. Jag hade min i ugnen i 12 minuter. Ta ut och låt stå i kyl innan servering för den perfekta kladdiga kakan! Ju längre i kyl, desto fastare/segare konsistens (jag hade inne min i kyl lite för kort stund, men man blir ju lätt otålig när något gott väntar, haha). Kladdkakan smakar magiskt efter ett dygn i kyl, så det är en perfekt kaka att baka kvällen innan. Jag strödde lite
Sukrin Melis över min kaka och serverade med grädde.
Smaklig kladdkakans dag!
Och nu efterlängtar jag era kommenterarer om detta bakverk! Gillar ni det har jag nämligen tusen varianter på G med detta som basrecept. Kladdkakor kan vi inte få nog av, eller hur?! Finns ju så många smaker och ingredienser att kombinera med! Hoppas ni får en fin söndagskväll och laddar upp ordentligt inför kladdkakans dag på tisdag och bakar er en riktig god variant, vare sig det är med eller utan socker, för båda varianterna är självklart lika okej att njuta av!
(Men ni måste testa att baka denna också, även om det inte är just inför kladdkakans dag. Deal? Bra!).
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Healthy delicious mudcake! Use googe translate for recipe!
Taggar:
bästa recept,
kladdkaka,
kladdkaka recept,
kladdkakans dag,
nyttig kladdkaka,
nyttig kladdkaka recept,
nyttiga recept,
nyttigt recept,
perfekt kladdkaka,
protein,
protein kladdkaka,
proteinkladdkaka,
proteinrik kladdkaka,
recept;
Kategorier:
Recept - hälsosamt, bakverk & matlagning
7
Kommentarer:
Svar:
Gör det, den är verkligen supergod :D
GoForFit
Svar:
Tack, it sure was :D
GoForFit
Svar:
Tack :D
GoForFit
Svar:
Jag håller på att fila även på ett veganskt recept! Inte hundra procent nöjd med det än dock. Jag har ingen aning om att byta ut till veganska alternativ rätt av i detta recept blir bra, men om du känner dig modig kan du ju testa? ;) Annars, ha lite is i magen så ska jag försöka få till det där receptet på sockerfri och VEGANSK kladdkaka också :)
GoForFit
Svar:
Tack snälla du! Vad himla glad jag blir <3
Hmm, jag själv brukar hålla mig till pofiber i bakelser jag vill ha lite mer "brödiga", exempelvis som min morotskaka. Fibrex har jag själv aldrig använt mig av, det kanske skulle gå? Byter man ut ingredienser blir det aldrig riktigt samma slutresultat, såklart. Men, ta lite mer havremjöl istället, 4-5 msk istället för 2 och skippa fiberfin. Alternativt liten del extra havremjöl och liten del fibrex? 1 msk vardera? Jag som aldrig använt mig av fibrex skulle rekommendera att endast öka andelen havremjöl. Jag vet ju inte riktigt hur det reagerar, så där vet du nog själv bäst :)
GoForFit
Svar:
Jaaa, verkligen :D Kladdkaka liksom. Och nyttig dessutom! Win-win ;)
GoForFit
Svar:
Det var den verkligen! Testa gärna :D
GoForFit