Kladdig Kladdkaka - Nyttig, sockerfri & proteinrik
2017-11-05 @ 17:52:00
Äntligen, lagom inför kladdkakans dag, kan jag dela med mig av receptet på den perfekta kladdkakan. Den där lagom kladdiga, men samtidigt lite sega och spröda kladdkakan. Som ändå ska vara nyttig! Går det? JA! 😍 Det har inte varit enkelt ska jag tala om! Hur mycket proteinpulver kan man addera utan att den blir för kompakt? Hur mycket fett kan man ta bort utan att den blir torr? Hur ska man få kladdkakan härligt seg utan varken dadlar (som en del ogillar smaken av, samt ville att kladdkakan skulle innehålla långsamma kolhydrater) eller tonvis av smör? Ska man använda bönor, mandelmjöl eller havremjöl? Vad smakar egentligen bäst? Hur får man den spröd utan socker? Jag har kämpat, men när smaken blivit perfekt har istället konsistensen svikit. Det har varit många vändor in och ut ur ugnen, väldigt mycket smakande (klagar inte på det iofs) och, faktiskt, tillslut en Linn som är rätt trött på att baka kladdkakor (ja, man kan bli det, haha!). Men NU, äntligen kan jag dela med mig av ett recept jag känner mig stolt över. Jag har hållt på kladdkakarecept så många gånger, kladdkakorna har varit goda, men liksom inte perfekta. Spana in exempelvis detta och detta inlägg. (ett av dem är från 2015, ni förstår hur länge jag kämpat?! Haha!). Men skam den som ger sig! För nu är den skapad. Den perfekta kladdkakan.Nyttig kladdkaka utan tillsatt socker:
(Klicka på ingredienserna för att komma till produkterna)
❥ 130g (1 välfylld dl) Fibersirap
❥ 80g (1 förpackning) Nick's Steviachoklad
❥ 230g avrunna (1 pkt) Svarta Bönor
❥ 1st Ägg
❥ 35g (ca 1dl) Vassleprotein (jag hade vaniljsmak)
(Bäst är alltid att väga per gram, beroende på hur fint pulvret är kan gram variera på 1dl)
❥ 15g (2 msk) Kakao
❥ 15g (2msk) Havremjöl
❥ 15g (2msk) Fiberfin
❥ 35g (0,5dl) Sukrin Gold
Och nu efterlängtar jag era kommenterarer om detta bakverk! Gillar ni det har jag nämligen tusen varianter på G med detta som basrecept. Kladdkakor kan vi inte få nog av, eller hur?! Finns ju så många smaker och ingredienser att kombinera med! Hoppas ni får en fin söndagskväll och laddar upp ordentligt inför kladdkakans dag på tisdag och bakar er en riktig god variant, vare sig det är med eller utan socker, för båda varianterna är självklart lika okej att njuta av! (Men ni måste testa att baka denna också, även om det inte är just inför kladdkakans dag. Deal? Bra!).
Sådant grymt recept, måste verkligen testa detta! Lät och såg sjukt gott ut<3
Lät supergott, tack för receptet! :)
Det ser verkligen jättegott ut =)
Går den att göra djurvänlig ? :D
Du är fantastiskt duktig!
Vilken inspo:)
Jag har alla ingredienser utom fiberfin.. Kan jag byta mot ngt? Kanske fibrex eller pofiber?
Jag vill verkligen baka denna.
Tack för ditt engagemang:)
Åååh vad gott :D
åh ser gött ut






