Godaste Morotskakan - Nyttig, Glutenfri & Sockerfri

2016-09-21 @ 15:49:00
[ Inlägget innehåller annonslänkar ]Nyttig och hälsosam morotskaka! Proteinrik, sockerfri, glutenfri, full av fibrer och samtidigt kalorisnål. Kakan är helt underbart saftig och smakar verkligen som den äkta varan! Eller om man ska tro på min sambos uttalande "Nästan godare än den vanliga!". Hur som, en ny favorit bland mina kreationer. Magisk
Du behöver: 100g (1dl) äggvita, 85g (1dl) Sötströ, 1 ägg, 200g fint rivna morötter (ca 2dl), 40g (ca rågade 2dl) Pofiber, 30g (ca 0,3-0,4dl) smält Naturell Kokosolja. 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 0,5 tsk bikarbonat, 0,5 tsk bakpulver. Till frostingen behöver du: 150g Philadelphia 3%, 5 tsk Sukrin Melis, 10 droppar Nutri-Nick Steviadroppar Vanilj, 15g (3 msk) Kasein Vaniljsmak
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Börja med att vispa äggvitan fluffig. Tillsätt sedan ägget samt sötströ och vispa ytterligare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman. Placera smeten i en form där du får en ca 3-5cm hög kaka. (På bilderna ovan har jag dubblat receptet). Placera i ugnen i ca 25-30 minuter. Blanda under tiden frostingen. Vispa noggrant för att undvika eventuella klumpar. Placera frostingen i frys ett par minuter och toppa sedan på kakan. Valfritt - Strö över lite rivna morötter och rikligt med Riven Kokos.
Näringsvärde per servering, om du delar kakan i 12 bitar
Kalorier: 60kcal Protein: 4,1g Fett: 3,25g Kolhydrater: 2,8g
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen! 
// Recipe for a delicious carrot cake. A new favorite! And guess what? It's totallt healthy - no sugar, rich in fibers, high in protein, low i calories but still as delicious as the original! Use google translate for recpie. 
Taggar: bästa recept, glutenfri, gott recept, morotskaka, nyttig, sockerfri;
Kategorier: Recept - hälsosamt, bakverk & matlagning 11


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: ISA
2016-09-21 @ 17:16:40

OMG. typ världens bästa bakverk!! gah, blev brutalt sugen <3

Svar: Ja, men visst? Morotskaka ÄR verkligen riktigt gott! (Även om jag nästan uteslutande tar typ kladdkaka på café, haha!) Och denna morotskaka blev överraskande god, smakar verkligen som the real deal! :o :*
GoForFit

#2: Jessica
2016-09-21 @ 21:42:00

Men så gott!

Svar: Den är gudagod kan jag lova! :D
GoForFit

#3: Netti Starby
2016-09-22 @ 15:55:59

Men åh tack så mycket för receptet fina du! :-D Kram

Svar: Så lite! Hoppas du gillar morotskakan :* Kram
GoForFit

#4: Anna
2016-09-22 @ 16:53:01

Men guuuud så gott det ser ut! Detta måste jag verkligen testa, tusen tack för receptet! :D

Svar: Den ääääär verkligen helt magisk god!! You have to try it! Berätta gärna vad du tyckte när du testat :D
GoForFit

#5: Magdalena Smeds
2016-09-22 @ 21:04:23

Oj så spännande denna lät! Har precis bakat en morotskaka själv men en riktigt onyttig en :) får testa denna nästa gång!

Svar: Du får ta och testa denna :* Kan nästan garantera att du kommer älska den - nyttig men helt underbart god! :)
GoForFit

#6: Niklas Hörnberg
2016-12-22 @ 12:57:25

Mycket god kaka, precis gjort den för första gången, den kommer definitivt bli gjord fler gånger här hemma! Många tack för receptet!

Svar: Sååå himla roligt att höra Niklas! Vad glad jag blir! :)) Tack så mycket!
GoForFit

#7: Lisabuus
2017-05-08 @ 15:51:41

godare än vanlig morotskaka trots utan socker!! :D

Svar: Åh, vad roligt att höra :D Visst är det fantastiskt att något som innehåller betydligt mindre kalorier, men extra protein fortfarande kan vara så gott och saftigt?! :)))))
GoForFit

#8: Lisabuus
2017-05-08 @ 15:53:26

godare än vanlig morotskaka trots utan socker!! :D

#9: ulla-britta johansson
2017-12-16 @ 08:57:58

Hur stor form behövs för denna kaka.

Svar: En form där kakan blir ca 3-5cm hög. På bilden har jag dubblar receptet och använder en form som är 25x19 cm :)
GoForFit

#10: Anna
2018-04-21 @ 17:41:50

Hej!

Precis bakar denna kaka och det doftar ljuvligt! Hoppas gästerna gillar den imorgon:) Tack för ett bra recept.
Det är första gången som jag bakar med pofiber och jag undrar om just pofiber är anledningen till att kakan ska frysas? Är det för att den ska hållas saftig? Behöver jag frysa kakan om den ska ätas dagen efter?
Tack på förhand för svar!

Svar: Hej Anna! Gud så roligt att höra! Hoppas ni gillar den :D Själva kakan ska inte placeras i frys, utan endast toppingen. Skulle rekommendera att vänta med att lägga på frontongen tills imorgon innan du bjuder på kakan (du kan exempelvis göra den ikväll, ha i kylen över natten och sedan lägga på frostningen imorgon.)
GoForFit

#11: Louise
2018-10-02 @ 19:35:49

Om man inte har kasein vanilj, kan man utesluta det då eller ha i nåt annat?

Svar: Kasein gör den fastare, utesluter du kaseinet blir frostingen lösare i konsistensen. Alternativ: Kokosolja, runt 0,5dl som du vispar upp ordentligt med Philadelphian (oljan stelnar när den kyls).
GoForFit

Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2023:

02 04 05 06

2022:

11 12

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 10 11 12

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0