[ Inlägget innehåller annonslänkar ]En fantastiskt god mjuk morotspepparkaka! Inte nog med att den smakar fantastiskt gott med härliga julsmaker - den är dessutom nyttig! Fri från socker, vetemjöl och smör. Istället är den full med nyttiga kostfibrer, proteinrik, sötad med stevia och betydligt kalorisnålare än originalet.
Trots dess nyttiga innehåll smakar den helt magiskt - faktum är att det är ett av mina favoritrecept! Saftig och smakrik. Att den passar att bjuda de flesta på är bara ett stort plus! Glutenfri, LCHF-vänlig (liberal, innehåller morötter) och inte ett spår av raffinerat socker. Testa - du kommer inte bli besviken! Psst! Inom kort kommer jag publicera ett inlägg på bloggen med läsarbilder, testar du receptet - mejla bilder till goforfitse@gmail.com. Väljer jag ut din bild blir du länkad här på bloggen till valfri social media.
RECEPT:
Klicka på ingredienserna för att komma till / se produkterna
Kakan:
❥ 200g morot (ca 2dl) finriven morot
❥ 100g (1dl) Äggvita
❥ 1st normalstort Ägg
❥ ca 40g (ca 0,5dl) Sötströ
(ta en hel deciliter sötströ om du vet med dig
att du gillar när det smakar väldigt sött!)
❥ 40g (ca 2 rågade dl) Pofiber
❥ 30g (0,3-0,4dl) Naturell (smält) Kokosolja
❥ 2 msk Pepparkakskrydda
❥ 1 tsk bakpulver
❥ 1 krm salt
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna fint tills du har ca 2 dl rivna morötter. (Jag använde den allra minsta sidan på rivjärnet!). Vispa äggvitan fluffig tillsammans med salt. Tillsätt Sötströ samt ägget och vispa ytterligare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman tills de är jämt fördelade. Häll över i en form där du får en ca 5cm hög kaka. Placera kakan i ugnen 25-30 minuter (håll koll så den inte blir torr, ta hellre ut den något för tidigt!) Ta ut kakan och låt svalna en aning innan du toppar med frostingen.
Näringsvärde per servering, inklusive frosting, om du delar kakan i 12 bitar
Kalorier: 60kcal Protein: 3,7g Fett: 3,5g Kolhydrater: 2,9g
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (
@goforfit.se), Facebook (
goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker!
Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Carrot cake with taste of gingerbread! Crazy delicious! Ingredients: 200g finely grated carrot, 100g eggwhites, 1 egg, 40g Sötströ (sweetening with the same sweet grade as sugar), 40g Pofiber (potato fiber), 30g flavor free coconut oil, 1,5 tbs gingerbread seasoning, 0,5 tsp bicarbonate, 0,5 tsp baking soda, 1 pinch of salt. Do this: Turn the oven to 175°. Grate the carrots. Whip the eggwhite with salt until it's fluffy, add the egg and sweetening. Mix together, add the rest of the ingredients and mix evenly. Place in a baking tin (the cake should be about 3-5cm high) and put in the oven for about 20-30 minutes (be sure not to leave in the oven too long, you don't want it to get dry!) Add the frosting, 200g of the lightest Philadelphia, 65g Sukrin Melis and 10 drops Nick's Stevia Drops. Done!