Lågkaloribröd på zucchini.
2014-06-05 @ 16:44:00170g äggvita
2. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda försiktigt ner keso och kvarg.
åh mums :D
Brödets er kanongott ut!
Sv: Jaa, det var supergott :) och det där brödet såg väldigt gott ut :) KRAM
Gott
Måste testas! :)
Det där såg ut som ett riktigt gott och nyttigt bröd. Måste testas.
Det måste testas, är ute efter lite godare bröd :)
Vilket superbröd! Verkar gott till soppan :-)
Ser gott ut :D
Hej!
Jag provade att göra brödet igår men det gick verkligen inte bra. Vi hade den inne i ugnen på 165 grader i ca 1 timme och när vi tog ut den så ramlade den isär.. Vet du vad vi kan ha gjort för fel?
Såg supergott ut! Måste prova nån gång :)
Ska man dela zucchinin något, eller blanda ner den i långa strimlor?
Hej, jag ska börja med att tacka för en massa bra recept och tips :) jag har precis gjort denna och smaken var jätte bra.. Dock var den lite skum när jag la det i formen.. Den va Mjölig, som om vätskan va för lite.. Men jag var vääääldigt försiktig när jag blandade i de torra ingredienserna, hur mycket blandar du för att få ihop det?
Hej, jag ska börja med att tacka för en massa bra recept och tips :) jag har precis gjort denna och smaken var jätte bra.. Dock var den lite skum när jag la det i formen.. Den va Mjölig, som om vätskan va för lite.. Men jag var vääääldigt försiktig när jag blandade i de torra ingredienserna, hur mycket blandar du för att få ihop det?
Hej! Tycker detta ser supergott ut och tänkte testa att baka det imorgon. Tänkte bara kolla med det hur du räknat på kalorierna i receptet, jag räknade precis för mig själv och fick ett helt annat värde än ditt, istället för 270 hamnade mitt på 403 kcal? Inte för att det är speciellt mycket för en hel "limpa" bröd men ändå en ganska stor skillnad från 270..
Såhär har jag räknat för alla ingredienser:
1 st zucchini 50 kcal
170 g äggvita 70 kcal
100 g keso 93 kcal
40 g lättkvarg 30 kcal
1 msk fiberhusk 17 kcal
65 g pofiber 135 kcal
1 tsk bakpulver 9 kcal
Tack för alla grymma recept!
Tack för snabbt svar! Ah, okej! Ja pofibrerna gör ju en hel del då. Ska försöka få tag på den lite kalorisnålare varianten innan jag bakar brödet då ;)
Hej igen! Tänkte bara göra en liten uppdatering ang. pofibret. Jag upptäckte att alla nya förpackningar av Pofiber innehöll 221 kcal/100g medans jag av bilder på gamla kartonger kunde se att det angavs som 75 kcal/100g. Mejlade faktiskt till Semper för att fråga vad som hade hänt och fick detta till svar:
"Det beror på ändrade regler från EU och Livsmedelsverket. Tidigare ansåg man att fiber inte gav någon energi alls nu ska man räkna med 2 kcal per g fiber.
För de flesta produkter påverkar detta inte så mycket men på en produkt som till en stor del består av fiber blir det ju naturligtvis stor skillnad." Alltså: mysteriet löst, det är ingen skillnad på pofibret utan reglerna kring det som ändrats!
Ska det vara pofiber och vad är det?
Annars verkar det spännande.
Mona
Ska det vara pofiber och vad är det?
Annars verkar det spännande.
Mona
Hej,
Får man använda dina bilder om jag lägger upp receptet på min receptportal?
Självklart med en länk tillbaka till dig och att bilderna tillhör dig.
/Lari
Ser jättegott ut!! Jag ska göra det men vill veta bakformens mått
Väldigt god smak, men tror jag misslyckades lite. Vispade äggvitorna så att de klarade marängtestet, men så fort man ska blanda med övriga ingredienser så försvinner ju all luft ur. Ska det vara så? Min smet/deg såg ut som sand typ när jag la ner det i formen och brödet svällde inte alls. Bitarna blev små små, ungefär hälften så stor som en normal brödskiva. Sen hamnar ju kalorierna på betydligt mer än 18 per skiva, iallafall fick jag det till det efter att ha lagt in alla ingredienser på myfittnespal. Och då hade jag ändå soltorkade tomater i som inte låg i olja, utan förpackats torra.
Gott var det iallafall som sagt och jag kommer nog prova att göra det igen.
Väldigt god smak, men tror jag misslyckades lite. Vispade äggvitorna så att de klarade marängtestet, men så fort man ska blanda med övriga ingredienser så försvinner ju all luft ur. Ska det vara så? Min smet/deg såg ut som sand typ när jag la ner det i formen och brödet svällde inte alls. Bitarna blev små små, ungefär hälften så stor som en normal brödskiva. Sen hamnar ju kalorierna på betydligt mer än 18 per skiva, iallafall fick jag det till det efter att ha lagt in alla ingredienser på myfittnespal. Och då hade jag ändå soltorkade tomater i som inte låg i olja, utan förpackats torra.
Gott var det iallafall som sagt och jag kommer nog prova att göra det igen.