Lowcarb-bröd.
2013-05-03 @ 17:37:00
Gav mig på att baka lite bröd igår.
Valet blev ett lowcarb-bröd. Främst för att det är bättre än vanligt bröd - proteinrikt och innehåller få kalorier, men också för att det inte krävs jäsning och grejer. Detta slängdes ihop på ca 30min. Hur nice?
Betyg på detta proteinrika bröd då?
Stört gott! Nästan som vanligt bröd. Kanske lite mer kompakt. Under dagens lopp har jag redan tryckt i mig fyra stycken. Säger väl en del? ;)
33kcal/bröd, ifall du delar brödet i 12st bitar.
Du behöver:
- 160g Äggvita (Jag använder äggvita på dunk. Slipper då slänga massa äggulor)
- 230g Lättkvarg
- 65g Philadelphia 5%
- 1,5 msk Fiberhusk
- 60g Pofiber (Ha i mer om du upplever att smeten är väldigt rinnig. Har du en "vattnig" kvargsort kan det behövas mer. Se bilden nedan hur smeten bör se ut.)
- 2 tsk Bakpulver
- Salt och basilika efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
3. Tillsätt kvarg och philadelphia.
4. Blanda de torra ingredienserna för sig (förutom fiberhusk).
5. Tillsätt i äggviteblandingen och vispa ihop allt till en smet, tillsätt fiberhusken och vispa ytterligare. Låt smeten svälla ett par minuter.
6. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Kavla ut det genom att placera ett bakplåtspapper även över. Krydda med salt och basilika. In i ugnen i 10-20 min. Skär sedan i så stora bitar du vill ha.


Tack för recept! Det ska jag testa.
Gott det såg ut!! :)
Sv: Choklad är gott i ALLA lägen! Haha.
Jag tyckte om dropparna. Väldigt, väldigt söta.. men i rätt mängd smakar det naturligt och bra! :) Prova!!
Kan man ersätta proteinpulvret med något annat? :)
Åh mums!
Btw provat caramel syrup nu (dröm) och barbecue såsen (god). Puss!
Åh detta får jag prova, synd bara att jag bara har chokladsmak på mitt proteinpulver.. Chokladbröd får det bli helt enkelt haha :)
Tack vilken grymt go komplimang, kämpat för att få rumpa överhuvudtaget så tack!!!
Nice! Min dejt har faktiskt köpt sirapen pannkak till mig så ska bli kul att teßta. Yum!!
Förresten har u ngt bra tips på hur man behåller storleken på äggvitan när man tillagar den i t ex ugn, stekpanna eller med andra ingredienser som typ kasein utan att det krymper? :)
Det såg gott ut. :)
Verkar jättegott! Vet du vad det är för näringsvärde på brödet, främst kcal?

Tack, snälla÷) Jag har skrivit upp ditt recept. Smaskens. Passar mig som följer Lchf ♡
Hej! Testade ditt bröd idag och det var jättegott!
Dock blev det väldigt lite, på bilderna ser det ut som att dina brödbitar är ganska stora?
När jag delade mitt i 12 delar blev dom inte mer än som störst ca 6cmx7cm. Något tips på hur jag kan göra det bättre? 😊
Testade att göra lowcarb brödet idag. kanongott!:D Klockrent med ett vitt bröd som både är nyttigt(proteinrikt) och inte innehåller massor med onödiga kolhydrater osv:) nu kan man ju äta bröd med gott samvete igen!:)
Vad ska 1 macka/33 kcal väga i gram?
Skulle man kunna göra då frallor av det istället?
Testade detta brödet idag! Blev lite tokigt då jag hade i för lite bakpulver, inget fiberhusk och inget salt! Men trots att det blev typ tunnbröd så var det otroligt gott! Tusen tack för bra recept! Skall testa ditt Zucchinibröd med morötter istället någon dag! :D
Hej! Låter spännande! Men för en oinsatt, vad är pofiber??
Hej! Går det att frysa in detta bröd med basilika?
Hej! Philadelphia 5%, var hittar man den?