Lowcarb-bröd.

2013-05-03 @ 17:37:00


Gav mig på att baka lite bröd igår.
Valet blev ett lowcarb-bröd. Främst för att det är bättre än vanligt bröd - proteinrikt och innehåller få kalorier, men också för att det inte krävs jäsning och grejer. Detta slängdes ihop på ca 30min. Hur nice?

Betyg på detta proteinrika bröd då?
Stört gott! Nästan som vanligt bröd. Kanske lite mer kompakt. Under dagens lopp har jag redan tryckt i mig fyra stycken. Säger väl en del? ;)

33kcal/bröd, ifall du delar brödet i 12st bitar.

Du behöver:
Taggar: bröd, kalorisnål, kcal, lchf, lchfbröd, lowcarb, lowcarb-bröd, lågakalori-bröd, lågkalori, lågkaloribröd, recept;
Kategorier: Nyttiga Recept 15


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Maggan
2013-05-03 @ 19:45:14

Tack för recept! Det ska jag testa.

#2: Cecilia
2013-05-03 @ 20:31:58

Gott det såg ut!! :)

Sv: Choklad är gott i ALLA lägen! Haha.
Jag tyckte om dropparna. Väldigt, väldigt söta.. men i rätt mängd smakar det naturligt och bra! :) Prova!!

#3: Cecilia
2013-05-03 @ 20:33:16

Kan man ersätta proteinpulvret med något annat? :)

Svar: Borde funka utmärkt att strunta helt i proteinpulvret, och istället köra på 60g pofiber. Tror inte konsistensen skulle förändras märkbart, utan det som händer är att det inte blir fullt lika proteinrikt och något kalorisnålare! :)
Linn

#4: J
2013-05-03 @ 23:46:21

Åh mums!
Btw provat caramel syrup nu (dröm) och barbecue såsen (god). Puss!

Svar: Yes! :)
Jaså? Jag som tyckt att caramel syrupen är den minst goda av de jag testat ^^ Men ah, äcklig är den ju verkligen inte :) Barbecue borde jag kanske testa nästa gång jag beställer då! :)
Linn

#5: Rebecka
2013-05-04 @ 07:31:08

Åh detta får jag prova, synd bara att jag bara har chokladsmak på mitt proteinpulver.. Chokladbröd får det bli helt enkelt haha :)

Svar: 5g är så pass lite, så tror inte det kommer påverka smaken faktiskt :)
Jag kände ingen vaniljsmak-tendens i mina iaf, haha ^^
Linn

#6: JJ
2013-05-04 @ 21:39:05

Tack vilken grymt go komplimang, kämpat för att få rumpa överhuvudtaget så tack!!!

Nice! Min dejt har faktiskt köpt sirapen pannkak till mig så ska bli kul att teßta. Yum!!

Förresten har u ngt bra tips på hur man behåller storleken på äggvitan när man tillagar den i t ex ugn, stekpanna eller med andra ingredienser som typ kasein utan att det krymper? :)

Svar: Det reagerar ju så i värme, så att det krymper lite får man helt enkelt leva med :)
Var länge sedan jag gjorde något med äggvita osv i ugn. Men har för mig att det brukade hjälpa något med lite fiberhusk.
Linn

#7: ♥ Evahle.se - må bra bloggen ♥
2013-05-31 @ 14:11:47

Det såg gott ut. :)

#8: helon
2014-01-20 @ 21:50:07

Verkar jättegott! Vet du vad det är för näringsvärde på brödet, främst kcal?

Svar: 33kcal/12 bitar, så hela brödet landar ju på 396kcal :)
Linn

#9: biggeros
2014-12-16 @ 07:54:10

Tack, snälla÷) Jag har skrivit upp ditt recept. Smaskens. Passar mig som följer Lchf ♡

Svar: Visst är det gott! Ja, men så bra, nu kan du mumsa på massa gott bröd ändå :D
Linn

#10: Pick
2015-01-07 @ 13:26:27

Hej! Testade ditt bröd idag och det var jättegott!
Dock blev det väldigt lite, på bilderna ser det ut som att dina brödbitar är ganska stora?
När jag delade mitt i 12 delar blev dom inte mer än som störst ca 6cmx7cm. Något tips på hur jag kan göra det bättre? 😊

Svar: Så kul att du gillade det! :D Jag är noga med att kavla ut det riktigt, riktigt platt, då brukar det täcka hela plåten. Sedan sväller det något lite i ugnen. Annars kan du alltid dubbla satsen :)
Linn

#11: Marcus
2015-02-01 @ 21:03:19

Testade att göra lowcarb brödet idag. kanongott!:D Klockrent med ett vitt bröd som både är nyttigt(proteinrikt) och inte innehåller massor med onödiga kolhydrater osv:) nu kan man ju äta bröd med gott samvete igen!:)

Svar: Gud vad kul att du gillar det! Det är verkligen fantastiskt gott :) Ja, men precis, ät och njut! Haha :D
Linn

#12: VeraL
2015-03-02 @ 01:28:30

Vad ska 1 macka/33 kcal väga i gram?
Skulle man kunna göra då frallor av det istället?

Svar: Jag vet inte exakt vad mina vägde. Jag delade i 12 bitar, vill du ha exakt lika stora bitar skulle jag föreslå att väga varje bit enskilt. Vill du ha frallor skulle jag föreslå mitt andra brödrecept innehållande zucchini :)
GoForFit

#13: jennie
2015-06-15 @ 19:58:31

Testade detta brödet idag! Blev lite tokigt då jag hade i för lite bakpulver, inget fiberhusk och inget salt! Men trots att det blev typ tunnbröd så var det otroligt gott! Tusen tack för bra recept! Skall testa ditt Zucchinibröd med morötter istället någon dag! :D

Svar: Vad roligt! Jaha, okej, men vilken tur att det blev bra ändå :D Gör så! Säg gärna vad du tyckte sen :))
GoForFit

#14: Anonym
2016-09-14 @ 17:25:32

Hej! Låter spännande! Men för en oinsatt, vad är pofiber??

Svar: Det är potatisfiber, finns att köpa i de flesta matbutiker :)
GoForFit

#15: Anonym
2017-04-03 @ 21:45:06

Hej! Går det att frysa in detta bröd med basilika?

Svar: Hej! Jag har fryst in det och det har fungerat bra, jag har dock inte använt färsk basilika :)
GoForFit

Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0