Chokladdoppade Pepparkakskulor (utan socker)

2019-11-20 @ 17:04:00
[ Inlägget är en annons för Nick's & innehåller annonslänkar ]

Jag älskar att göra nyttiga versioner på bakverk och kakor. Det kan krävas lite arbete att få till den perfekta smaken och konsistensen ibland, men är det något som gör det betydligt enklare så det produkterna från Nick's. Jag totalt ÄLSKAR att baka med dessa! Chokladen sötad med stevia och fibersirapen är två stora favoriter. De två produkterna utför grunden för detta recept. 
Jag fick idén på det här receptet efter jag sett många hylla nyheten chokladdoppade pepparkakskulor som släpptes i butik redan i oktober. Originalet jag syftar på är dock baserat på socker. I detta recept har vi bytt ut sockret mot exempelvis protein och nyttiga kostfiber, utan att tumma på smaken. Jag kan LOVA att dessa smakar allt annat än nyttigt - de är SÅ goda!! Har du diabetes, celiaki eller äter enligt LCHF? Det är lugnt - dessa kan du äta utan problem! Inget tillsatt socker, de är glutenfria och har lågt innehåll på kolhydrater. (Receptet baserat på mina nyttiga pepparkakor).

Recept 

🎄120g (1dl) Nick's Fiber Syrup (honey)
🎄10g (strax under 1 msk) Naturell Kokosolja
🎄60g (strax under 2dl) Vassleprotein 
(jag tog vanilj, men ta gärna pepparkakssmak)
🎄25g (0,5dl) Mandelmjöl
🎄2 tsk Kanel
🎄3 tsk Pepparkakskryddor 
🎄75g Nick's mjölkchoklad
(Vill du ha tjockare lager choklad går det utmärkt att tillsätta mer).
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Värm fibersirapen i micron (ca 30-60 sekunder). Värm kokosoljan och blanda sedan med fibersirapen. Tillsätt resterande ingredienser. Fördela och blanda samman väl (smeten ska gå att arbeta med, är den väldigt smulig och faller isär - tillsätt ytterligare en skvätt (värmd) fibersirap). Forma ca 1,5cm stora kulor och placera på en plåt täckt med bakplåtspapper. Se till att du har lite utrymme mellan kulorna då de expanderar i ugnen. Placera i ugn i ca 10 minuter. Håll koll så de inte bränns! Alla ugnar är olika, mellan 7-12 minuter bör vara lagom. Ta ut och låt svalna medan du värmer chokladen varsam(!) i micron. Doppa sedan varje kula i chokladen. Placera på bakplåtspapper och låt chokladen svalna och stelna innan servering. (Ett tips är att hälla över den allra sista chokladen med hjälp av en slickepott). Det går utmärkt att förvara pepparkakskulorna i kyl. Ett perfekt snacks inför kommande adventsmys! 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@linn), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till linn@goforfit.se så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen! 
Taggar: Recept, pepparkakor, pepparkaksbollar, pepparkakskulor, sockerfria, utan socker;
Kategorier: Recept - hälsosamt, bakverk & matlagning 2


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Hannah H
2019-11-21 @ 16:41:43

Wow vad gott det ser ut alltså =)

Svar: Taaack! De blev sååå goda! Testa! :D <3
GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen

#2: Paula Smilee
2019-11-21 @ 18:10:25

Åh vad mumsigt det ser ut !! 😍😍

Svar: Taaack <3 De är verkligen suuupergoda, I promise!! :D
GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen

Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2023:

02 04 05 06

2022:

11 12

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 10 11 12

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0