Nyttiga Pepparkakor đ đŒ Proteinrika & LCHF-vĂ€nliga
2018-12-09 @ 14:38:00Uppdaterat recept 2020-12-12 för sötare smak.


De perfekta nyttiga pepparkakorna! đ Pepparkakor hör julen till - sĂ„ Ă€r det bara. DĂ€rför kĂ€nde jag att det var pĂ„ tiden att jag gjorde en nyttig varaiant. Detta ville jag ha klart dagen till Ă€ra - pepparkakans dag. Sagt och gjort - och vilket SUCCĂRECEPT det blev! Dessa pepparkakor Ă€r sockerfria (lchf-vĂ€nliga), glutenfria samt proteinrika och innehĂ„ller massor av nyttiga kostfiber. Trots det fantastiska nĂ€ringsinnehĂ„llet besitter samma smak som de klassiska. De Ă€r PERFEKTA! SĂ„dĂ€r tunna, spröda och smakrika. Receptet Ă€r enkelt och krĂ€ver vĂ€ldigt fĂ„ ingredienser. De bygger pĂ„ samma recept som mina nyttiga (nutellafyllda) kakor, med ett par justeringar. (Om du inte testat de kakorna Ă€nnu Ă€r det ett gott tips!). Detta recept Ă€r dessutom vĂ€ldigt enkelt att lyckas med. I min mening - desto tunnare du kavlar dem, desto godare. Det gĂ„r utmĂ€kt att förvara kakorna i försluten förpackning precis som vanliga pepparkakor. Och du - pepparkaksdegen Ă€r lika god som sjĂ€lva kakorna, för visst Ă€r det tradition att Ă€ta en del av degen medan man bakar pepparkakor? ;)
RECEPT:
120g (1dl) Fibersirap Gold
10g (strax under 1 msk) Naturell Kokosolja
60g (strax under 2dl) Vassleprotein
(jag tog vaniljvassle, men ta gÀrna pepparkakssmak)
25g (0,5dl) Mandelmjöl
1 tsk Kanel
đ2 tsk PepparkakskryddorÂ
Om du föredrar en sötare smak, tillsatt Àven:
đ0,5dl Nick's Use Like Sugar*
Â
» BestÀll ingredienser till julbaket med 15% rabatt! «
Ange koden GODJUL18 HĂR
Gör sĂ„hĂ€r: 1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 175°. VĂ€rm Fibersirapen tillsammans med Kokosoljan i en bunke ca 30 sekunder i micron. TillsĂ€tt resten av ingredienserna och blanda samman. *Om du anvĂ€nder Nicks Use Like Sugar blir kakorna nĂ„got porösare nĂ€r de grĂ€ddas i ugnen. Enklast Ă€r att jobba ihop smeten med hĂ€nderna. Upplever du degen vĂ€ldigt smulig har du för lite fibersirap. TillsĂ€tt isĂ„fall en ytterligare en liten skvĂ€tt (vĂ€rmd) fibersirap. 2. LĂ€gg smeten pĂ„ ett bakplĂ„tspapper, placera ytterligare ett bakplĂ„tspapper över och kavla sedan pepparkaksdegen mellan bakplĂ„tspapprerna sĂ„ tunt du kan. (Jag kavlade pĂ„ golvet ĂĄ la Pippi LĂ„ngstrump, haha! SĂ„ mycket enklare, tipstips!). 3. Ta bort översta bakplĂ„tspappret och tryck ut kakor med pepparkaksformar. Smeten som blir över kavlar du ut igen och gör samma procedur. 4. Placera i ugn ca 7-10 minuter beroende pĂ„ hur tunna du lyckats fĂ„ kakorna - hĂ„ll koll! Ta ut och lĂ„t svalna innan servering. Receptet rĂ€cker till ca 20 st pepparkakor.Â
NÀringsinnehÄll
(Per pepparkaka 20st)
Kalorier: 33 kcal Protein: 2,6g Fett: 1,4g Kolhydrater: 0,6g Kostfiber: 4,2g
Fördelning: Protein: 32% Fett: 37% Kolhydrater: 7% Kostfiber: 24%

Pepparkakorna ser jÀttegoda ut!
Mumsigt!
Wow vad gott det ser ut alltsÄ =) MÄste testas!
Wow sÄ gott! Tack för receptet :D
Ă
h mums, mÄste prova <3
Men guuu vad gott!! MĂ
STE ta och testa =) KRAM <3
Men gud, vad mysigt! :*





