[ Inlägget innehåller annonslänkar ]Får det lov att vara nutellafyllda kakor? Krispiga, krämig nutellafyllning men helt nyttiga! Proteinrika, fiberrika och utan tillsatt socker. De är verkligen de perfekta kakorna, nyttigt innehåll och klara på ett kick! Dessa små godingar fick jag inspiration ifrån
Frida Bakar för länge sedan och tidigare publicerat samma recept, men jag fick sådant sug efter just dessa kakor och kände att de var dags att baka igen. Det är ju trots allt
Nutellans dag imorgon!
Dessa är till skillnad från de hederliga kakorna med mjöl och socker istället glutenfria, proteinrika, fyllda med nyttiga kostfiber och utan tillsatt socker. Knapriga. Smakrika. Magiska. Det bästa är att de är otroligt enkla att göra och kräver endast ett fåtal ingredienser. Du kan välja att tillsätta hackad choklad i smeten eller att toppa kakorna med i efterhand.
➊ Sätt ugnen på 175°.
➋ Klicka ut 10st ca 7g hasselnötskräm (sockerfri och proteinrik variant, exempelvis
denna eller
denna) på ett bakplåtspapper. Låt stå i frys i ca 30 min.
➌ Värm fibersirapen i micron i ca 30 sekunder. Tillsätt vasslet (jag använde vaniljsmak). Blanda väl. Enklast är att arbeta samman smeten med händerna. När smeten svalnat något, hacka och tillsätt chokladen.
➍ Fördela sedan smeten till 10 jämnstora bollar, rulla in en nutellabit i varje boll. Platta ut varje boll något (inte för mycket & försiktigt). Placera dem inte för tätt, de kommer expandera under tiden i ugnen.
➎ Grädda kakorna i ugnen i ca 6-9 minuter.
Håll koll! Så fort de börjat få färg går det snabbt! Ta ut kakorna, låt svalna en stund innan du tar bort från plåten. Servera och njut! De är lika goda nybakta som dagen efter. Ju längre du låter kakorna vila och svalna, desto knaprigare blir dem.
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Healthy nutella filled cookies!
Kommentarer:
Svar:
Haha, jaa, det är magiskt goda :D
GoForFit
Svar:
Du är absolut inte tjatig :* Ja. Använder du exempelvis ärtprotein kommer konsistensen bli helt annorlunda :) Jag har aldrig använt växtbaserat protein tillsammans med fibersirap varken när jag gjort nyttiga bars eller nyttiga kakor. Mer fibersirap hade behövts i förhållande till protein, men hur mycket vågar jag inte svara på. Och vågar heller inte svara på hur det reagerar i ugnen. Jag får testa och återkomma med recept även där, haha ;) Oj, svårt val. Båda är otroligt goda! Snarlika skulle jag säga. Möjligen att Star Nutrition har en något... ja, hur ska man beskriva det, mjöligare konstisens? Det lät otroligt negativt, men hittar ingen bättre beskrivning än det (säkerligen pga ärtproteinet). Barebells är något billigare. Star Nutritions är vegansk. Båda är helt fria från palmolja. Proteininnehållet är snarlikt. Vilken som skulle jag säga! :))
GoForFit
Svar:
Jaaa :D
GoForFit
Svar:
Men naaaj, vad säger du? Vad tråkigt :(( Jag som tycker att det är så lättbakade! Hur mätte du ingredienserna? Med matvåg eller mått? Blev det kanske för mycket fibersirap eller att du blandade i chokladen medan smeten fortfarande var ljummen (så att den smälte in i kakorna)? Själva blandningen av fibersirap+vassle ska vara väldigt kompakt, nästan så man upplever att det är för mycket vassle innan man arbetat ihop det. Kakorna ska ju inte plattas till heeelt innan de placeras i ugnen, endast lite lätt. Funderar på om jag råkat skriva ut något fel i ingredienserna, men allt ser rätt ut. Åh, vad ledsen jag blir att det inte blev bra för dig :((
GoForFit
Svar:
Underbart att höra Petra! :D Och tack för den fina bilden, de blev ju hur snygga som helst!! Den lär definitivt dyka upp på bloggen framöver! Kram :*
GoForFit
Svar:
Otroligt goda är dem :*
GoForFit
Svar:
De är otroligt goda kan jag lova :D
GoForFit