[ Inlägget innehåller annonslänkar ]
December är verkligen guldmånaden för goda bakverk, eller hur? Min morotskaka är ett av de recept jag är som mest nöjd över att ha skapat, den är verkligen otroligt god! När jag satt och bläddrade
(och dreglade, haha!) lite smått på
My Kitchen Stories underbara blogg häromdagen trillade jag över
detta recept på en morotskaka med smak av mjuk pepparkaka. Det lät drömgott och som vanligt ska jag vara i farten och göra nyttiga versioner på saker och ting ;) Sagt och gjort - lite inspiration från Camillas kaka med mitt nyttiga recept som grund och en fantastisk skapelse hade trätt fram!
Sockerfri, glutenfri, lowcarb, fiberrik, proteinrikare samt betydligt kalorisnålare än originalet - men minst lika god! (Ja, jag lovar!) Psst! Byt ut till fullfet Philadelphia för mindre kolhydrater och högre fetthalt om så önskas. Ett recept som defintivt är värt att testas! Väldigt okomplicerat och blir lika lyckat varje gång. Då det blivit en riktig favorit här hemma har den hunnit bakas ett par gånger och nu under juletider lär det bli ett par omgångar av denna version med smak av pepparkaka!
RECEPT:
(på bilderna har jag dubblat receptet på kakan)
Klicka på ingredienserna för att komma till / se produkterna
Kakan:
❥ 200g morot (ca 2dl) finriven morot❥ 100g (1dl) Äggvita❥ 1st normalstort Ägg❥ 85g (ca 1dl) Sötströ❥ 40g (ca 2 rågade dl) Pofiber❥ 30g (0,3-0,4dl) Naturell (smält) Kokosolja❥ 1,5 msk Pepparkakskrydda❥ 0,5 tsk bikarbonat❥ 0,5 tsk bakpulver❥ 1 krm salt
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna fint tills du har ca 2 dl rivna morötter. (Jag använde allra misnta sidan på rivjärnet!). Vispa äggvitan fluffig tillsammans med salt. Tillsätt Sötströ samt ägget och vispa ytterligare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman tills de är jämt fördelade. Häll över i en form där du får en ca 3-5cm hög kaka (på bilderna har jag dubblat receptet på själva kakan för att få den högre i formen jag använde). Placera kakan i ugnen 25-30 minuter (håll koll så den inte blir torr, ta hellre ut den något för tidigt!) Ta ut kakan och låt svalna en aning innan du toppar med frostingen.
Näringsvärde per servering, inklusive frosting, om du delar kakan i 12 bitar
Kalorier: 60kcal Protein: 3,7g Fett: 3,5g Kolhydrater: 2,9g
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Carrot cake with taste of gingerbread! Crazy delicious! Ingredients: 200g finely grated carrot, 100g eggwhites, 1 egg, 85g Sötströ (sweetening with the same sweet grade as sugar), 40g Pofiber (potato fiber), 30g flavor free coconut oil, 1,5 tbs gingerbread seasoning, 0,5 tsp bicarbonate, 0,5 tsp baking soda, 1 pinch of salt. Do this: Turn the oven to 175°. Grate the carrots. Whip the eggwhite with salt until it's fluffy, add the egg and sweetening. Mix together, add the rest of the ingredients and mix evenly. Place in a baking tin (the cake should be about 3-5cm high) and put in the oven for about 20-30 minutes (be sure not to leave in the oven too long, you don't want it to get dry!) Add the frosting, 200g of the lightest Philadelphia, 65g Sukrin Melis and 10 drops Nick's Stevia Drops. Done!
Kommentarer:
Svar:
Den är sååå god! Tack snälla! ❤️
GoForFit
Svar:
Den är verkligen jättegod, och hur saftig som helst (trots minimalt med fett i receptet). Tack fina du ❤️
GoForFit
Svar:
Ja, men visst?! De smakerna KAN inte bli fel liksom!! Men gulle, klart du får det :* Blir bara glad! ❤
GoForFit
Svar:
Det ordnar jag :*
GoForFit
Svar:
Otroligt god vill jag lova! 😍
GoForFit
Svar:
Såå god är den! Går inte att bli annat än inspirerad när man klickar in på din blogg :*
GoForFit
Svar:
Otroligt god är den! Om du gillar morotskaka och/eller pepparkakor borde du verkligen testa :D
GoForFit
Svar:
Den är huuuuuuuur god som helst!
GoForFit
Svar:
Åh, guuud så kul att höra!! :D
GoForFit