Nyttig & Glutenfri Mjuk Morotspepparkaka
2016-12-06 @ 11:52:00

December är verkligen guldmånaden för goda bakverk, eller hur? Min morotskaka är ett av de recept jag är som mest nöjd över att ha skapat, den är verkligen otroligt god! När jag satt och bläddrade (och dreglade, haha!) lite smått på My Kitchen Stories underbara blogg häromdagen trillade jag över detta recept på en morotskaka med smak av mjuk pepparkaka. Det lät drömgott och som vanligt ska jag vara i farten och göra nyttiga versioner på saker och ting ;) Sagt och gjort - lite inspiration från Camillas kaka med mitt nyttiga recept som grund och en fantastisk skapelse hade trätt fram! (på bilderna har jag dubblat receptet på kakan)
Klicka på ingredienserna för att komma till / se produkterna
❥ 200g morot (ca 2dl) finriven morot
❥ 100g (1dl) Äggvita
❥ 1st normalstort Ägg
❥ 85g (ca 1dl) Sötströ
❥ 40g (ca 2 rågade dl) Pofiber
❥ 30g (0,3-0,4dl) Naturell (smält) Kokosolja
❥ 1,5 msk Pepparkakskrydda
❥ 0,5 tsk bikarbonat
❥ 0,5 tsk bakpulver
❥ 1 krm salt
❥ 65g (ca 1dl) Sukrin Melis
❥ 10 droppar Nick's Steviadrops Vanilj
❥ 200g (1 pkt) Philadelphia 3%
Kalorier: 60kcal Protein: 3,7g Fett: 3,5g Kolhydrater: 2,9g

Verkar jättegod :) fin också!
Så fin den blev och såg verkligen hur god och saftig ut som helst också :) Nom! Du är så duktig!
SATAN I GATAN!! två drömmar i ett ju. Kommer nog tipsa vidare om detta inlägg i min bloggis, hoppas det är ok!? för najs för att inte alla ska få veta ;) haha.
Den blir din uppgift till vårt julbord 😉.
Ser riktigt smarrigt ut! :)
Ser ju drömgod ut! Kul att du blev inspirerad :D <3
Gud vad gott det ser ut! :D
Kakan ser verkligen god ut!
Jättegod, även mina icke LCHF kompisar gillade den!!! ;) ;)






