Sockerfria chokladpraliner med proteinrik saffranskola
2019-12-19 @ 16:38:00[ Detta är en annons för Nick's & innehåller annonslänkar till bodystore ]
Magiskt goda. Utan tillsatt socker. Fiberrika. Proteinrika. Och endast 4 ingredienser. Det blir väl inte mycket bättre än såhär? Ett julrecept som är nyttigare OCH enkelt att baka. Älskar du alla sorters choklad samt saffran är detta det perfekta receptet för dig!
Magiskt goda. Utan tillsatt socker. Fiberrika. Proteinrika. Och endast 4 ingredienser. Det blir väl inte mycket bättre än såhär? Ett julrecept som är nyttigare OCH enkelt att baka. Älskar du alla sorters choklad samt saffran är detta det perfekta receptet för dig!
RECEPT
Saffranspraliner utan sockerReceptet räcker till 25-30st
(klicka på ingredienserna för att komma till produkterna)
Psst! Just nu får du både steviachoklad & fibersirap till 20% HÄR!
🌟 130g (ca 1dl) Nick's Fibersirap
🌟 100g (1dl) Vit chokladspread
🌟 1 pkt (0,5g) Saffran
🌟 150g (2st) Nick's Choklad
Gör såhär: Placera pralinformar (helst silikonformar, likt dessa) i frysen. Smält varsamt chokladen (jag tyckte det blev godast att använda mörk choklad) på låg temperatur i micro eller över vattenbad i kastrull. Ta ut de kalla pralinformarna och klä kanterna med ett lager av den smälta chokladen. Placera i frysen igen. (Upprepa gärna detta steg en andra gång efter ett par minuter för att se till att hela kanterna verkligen täcks. Spara dock en liten del av chokladen då det sista ska fyllas och användas som botten till pralinerna). Blanda samman fibersirap, den vita chokladspreaden och saffran i en kastrull och koka upp. Sänk värmen till medel och rör om under ca 5 minuter. Ta ut chokladformarna ur frysen och fyll formarna med den varma saffranskolan (ej hela vägen upp till kanten, då den sista biten ska täckas av choklad). När alla praliner är fyllda placerar du formarna i frys igen medan du varsamt värmer upp resterande choklad igen. Täck pralinerna med kolan med chokladen. Placera i frys igen och låt vila minst 2h innan du trycker ut pralinerna ur formarna. Kolan behöver längre tid att stelna. Servera kyl- elller rumstempererade. Smaklig jul!
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@linn), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till linn@goforfit.se så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
Kommentarer:
#1:
Julia
Ser magiskt goda ut 😍😍
#2:
Hannah H
Wow vad gott alltså =)