Du hinner få den perfekta bikinikroppen!

2018-05-15 @ 15:09:00
Perfekt bikinikropp till sommaren? Javisst! Läs hela inlägget nedan för de mest effektiva sätten att nå den perfekta kroppen ↓ 
Känner du dig stressad över att sommaren och därmed bikini-dagar redan är här? Hade du tänkt dig att "denna sommaren skulle jag ju ha...". Gått ned i vikt? Gått upp i vikt? Sett ut på ett visst sätt? Jag kommer stoppa dina tankar där, för helt ärligt spelar det ingen roll. Det här är nog inte tipset du tänkte dig när du läste rubriken, och det kommer säkerligen låta flummigt - but it's all in your head. De där komplexen du har: Det där fettet som "sitter fel". De där bristningarna. För liten rumpa. För stor rumpa. För fluffig mage. För... ja, allt vad man kan tänkas hitta för fel på sin kropp. "Felen" existerar inte så tydligt som du själv tror.
Sanningen är att det finns ingen, ingen, ingen därute som ser dessa "fel" lika starkt som du själv gör. Troligen ser inte andra det alls. (Faktiskt). Det är du som skapar din verklighet. Dina tankar som påverkar hur du ser på både dig själv och andra. Går du och tänker konstant på det där ärret du ogillar, ja, då kommer du troligen också se det så fort du passerar en spegel. Du kommer även lägga märke till andras ärr. Det är ju vad ditt huvud fokuserar på. Men för personen du nyss såg ärret på är kanske detta inte ens något som existrerar i dennes tankeverksamhet. Inget att reflektera över. Det finns där. Inget mer med det. Hänger ni med? Istället för att se dina fel och tänka på allt du vill förändra - börja istället jobba med ditt synsätt. Jag lovar att det kommer ge dig betydligt mer välmående än att få, exempelvis, den där perfekta rumpan.
Träning & hälsa är något jag alltid kommer promota. Man mår bra av träning och bra kosthållning - du blir piggare, friskare & lyckligare. Men många gånger lägger vi för stor vikt på ordet "träning" och ordet "hälsa" suddas ut. Du scrollar i Instagrams flöde och fastnar vid den där bilden. En bild som valts ut bland 50 andra i jakten på perfektion. Som adderats med filter (och kanske genomgått diverse redigeringsprogram?!). Du tänker "om jag ändå såg ut sådär - då skulle jag vara lycklig" medan du sneglar missnöjt på din egna spegelbild. 

Min ätstörning eskalerade när jag ville nå en målvikt. En sjuklig målvikt där jag skulle anses som underviktig. När jag nått denna var jag fortfarande inte nöjd. Jag gick ned ytterligare  10kg. (Hur sjukt?!). Jag var dock fortfarande inte nöjd, faktum är att jag mådde sämre än någonsin. Du kommer aldrig bli nöjd med dig själv om du inte tillåter dig själv att vara det, det handlar inte om några kilon hit eller dit. Det handlar om din egna syn på livet och dig själv. Bli medveten om dina tankar. Fokusera på det du är NÖJD över. Börja där. Känn stolthet över det du tycker om istället för att förakta det du ogillar. Först när du tillåter dig själv att älska dig själv kommer du få uppleva den där sommaren när du faktiskt är tillfreds över hur du ser ut. För du är vacker. Du behöver bara inse det själv ♥
 

En fantastiskt härlig bild - men som aldrig publicerades. Jag hittade fel och var inte nöjd över varken rumpa eller midja. Jag dömer också mig själv. Jag har inte alltid bra dagar, jag hittar också fel hos mig själv. Att alltid ha bra dagar där man är genomnöjd är svårt - men jag jobbar på mitt synsätt hela tiden. Ätstörningen gjorde mig extra uppmärksam och medveten och idag har jag lärt mig något av det. Men trots att jag idag är frisk har jag en del "komplex" jag fortfarande jobbar med. Precis som de flesta av oss. Även en påminnelse till er att vi ofta granskar oss själva med onödigt kritiska ögon samt att de bilder som publiceras i sociala medier ofta är noga utvalda bland ett flertal andra bilder.
 
 
Taggar: bikinikropp, kropp, kroppen, kroppshat, kroppshets, perfekt, perfekta, snygg, sommar, strandkropp, träning, älska dig själv;
Kategorier: Anorexi / Ätstörning 17


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Anonym
2018-05-15 @ 18:22:44

Tack för att du lägger ut en bild som inte är 'perfekt'. Dina bilder är ofta väldigt perfekta och känns posiga så det är uppfriskande med en annan bild (som också ser perfekt ut dock). Gillar din blogg men ibland måste jag pausa från den för det kan bidra till ångest eftersom du alltid ser så perfekt ut. Jag har också haft anorexi och dessa bilder gör att det är lätt att trilla dit igen. Men precis som du gillar jag träning och din blogg ger mig ofta en boost.
En annan synpunkt är ditt träningsschema du lägger ut. Jag blir väldigt stressad av att se att du tränar så mkt.jag jobbar heltid och har två barn och kommer aldrig hinna träna så mkt. Det i kombination med att se hur långt ifrån jag är att se ut som du kan vara ångestfyllt. Min målbild är att få lika deffad kropp som du men mina saddlebags är totalt OMÖJLIGA att bli av med trots att jag är nere på underviktig bmi och tränar styrketräning 6 timmar i veckan.

Blev flummigt inlägg. Poängen var att jag gillar din blogg och gillar ännu mer om du lägger ut mer ärliga bilder. <3

Svar: Hej! Tack för din kommentar 💗 Jag ska absolut tänka på att försöka publicera mindre ”perfekta” bilder här! (Som perfektionist och fotoentusiast är det dock svårt, jag strävar alltid efter det perfekta ljuset, komposition osv, jag älskar ju foto! Men jag tar verkligen till mig av din ärliga kommentar, tack för att du tog dig tid att skriva, uppskattas SÅ mycket!). Däremot ska du ALDRIG jämföra dig med någon annan, och sådant är svårt för mig att anpassa mig efter, med en träningsblogg måste jag kunna skriva om träning och många läsare efterfrågar t.o.m utveckling av veckans träning, att jag skriver ännu mer ingående om det. Tänk på att jag varken har burit eller har barn. Jag är anläggningsansvarig på ett gym och tränar lättillgängligt innan jobbet. Jag bloggar om träning. Jag har en sambo som tränar. För mig är det lätt att prioritera träningen i min vardag. Herregud, jag kan tycka det är svårt att få ihop tid med jobb, blogg & två hundar, och du har BARN (hör du hur orimligt det är att du ska ha samma tid, när t.o.m jag upplever tidsbrist då och då?). Självklart prioriterar du barn framför träning, inget konstigt med det. Klart det blir mindre tid för träning i din vardag! Du kan OMÖJLIGT jämföra dig rättvist med mig, någon med en helt annan vardag. Jag är rätt säker på att du näst intill överpresterar med att pussla din tid just nu och snarare skulle må bra av att stressa ned och sänka kraven på träning 💗 (och du - 6h på en vecka? Det är MYCKET! Mina pass brukar ta runt 1h, ibland mer ibland mindre, vilket betyder att förra veckan landade jag också på ca 6h.) Sluta jämföra dig, du gör ett fantastiskt jobb, det är jag övertygad om! 👏🏼 (tror som sagt du pressar dig FÖR hårt, underviktig och 6 timmars träning varje vecka, hänvisar till blogginlägget, glöm inte ordet hälsa! Stor kram 💗
GoForFit

#2: Camilla Persson
2018-05-15 @ 19:20:17

SÅ bra skrivit, det är tyvärr så himla sant och man måste verkligen sluta leta alla fel på sig själv hela tiden. Jag är också en sån som letar fel på varenda lite sak som ingen annan människa ens skulle tänka på 😶

#3: Fia
2018-05-16 @ 07:46:47

Kloka ord!
Det är alldeles för lätt att hitta fel och brister på sig själv men för det mesta sitter det som du säger i mitt eget huvud.
Fler "icke-perfekta" bilder (som i mina ögon är perfekta :)) och fler vloggar ;)
Puss från syster yster

#4: Josäfin Andersson
2018-05-16 @ 09:33:58

WOW vilket bra inlägg! Tror många känner att de behöver läsa det där idag! :D U GO GIRL! ♥

#5: Johanna
2018-05-16 @ 10:17:36

Så viktigt att ta upp :)

#6: Anonym
2018-05-16 @ 11:22:13

Tack för ditt svar på min kommentar. :)
förstår att du såklart eftersträvar så fina foton som möjligt, men det är roligt när det blandas upp med "vardags-bilder" också. :)

jag tycker absolut om att du skriver om din träning, efterfrågar tom mer om ditt upplägg av dina pass och tips på övningar osv. det jag känt mig stressad över är att se att du ofta bara har en vilodag i veckan, jag kör tre pass i veckan, varje pass på 3 timmar. detta pga att när jag väl kommer iväg till gymmet så kör jag så länge som möjligt pga att jag inte kan komma iväg hemifrån mer än tre dagar/vecka. kanske kunde det framgått hur långa passen är för jag tänker att varje pass är ca 2 timmar.

tack för dina uppmuntrande ord, jag vet att man aldrig ska jämföra sig med andra, men det är såklart svårt. jag känner att jag ibland balanserar på gränsen tillbaka till anorexi/ortorexi men jag håller mig hela tiden precis på rätt sida gränsen.

tack för en bra blogg. <3

#7: Hanna
2018-05-17 @ 06:08:18

Vilket bra inlägg! Och bra svarat på kommentaren nedan. Ha en fin dag. Kram

#8: My Nordqvist
2018-05-17 @ 07:30:10

Så jäkla bra inlägg!!!! Du är grym!!!

Svar: Men åh, tack <33
GoForFit

#9: My Nordqvist
2018-05-17 @ 07:33:36

Så jäkla bra inlägg!!! Du är grym!!

#10: My Nordqvist
2018-05-17 @ 07:33:37

Så jäkla bra inlägg!!! Du är grym!!

#11: Emma
2018-05-17 @ 09:16:40

Tack, jag behövde verkligen läsa det här inlägget. Att jag aldrig varit och är nöjd med mig själv är något jag kämpar väldigt hårt för att komma ur. Precis innan sommaren blir det extra jobbigt och per automatik planeras dieter, innan denna vecka ska jag ha gått ner så mycket osv osv. När delmålen på vägen inte nås så mår jag ännu sämre och så blir det en nedåtgående spiral istället. Jag har väldigt bra perioder när jag tränar för att jag mår bra och även äter "rätt". Sen fastnar jag även i perioder där allt blir fel. Har haft ett väldigt komplicerat förhållande till mat, och träning, sen jag tvingades lägga av med fotbollen för 15 år sedan pga skada. Där började det, som för så många andra.

Så det jag ville ha fram är eg tack att du lyfter detta. Och det gjorde mig medveten om att jag återigen snurrat ner mig med fel fokus.

#12: ddianasliv.blogg.se
2018-05-17 @ 13:26:22

Så bra och viktigt skrivet! Jag har faktiskt aldrig läst din blogg förut, såg bara rubriken i nyhetsmejlet från blogg.se och tänkte "Suck. Inte fler gör-om-dig-själv-inlägg." Klickade in mig här för att kolla och blev SÅ GLAD när jag såg vilken typ av inlägg och budskap det var! Tack för det. Heja dig!

#13: Anonym
2018-05-17 @ 19:09:13

Lika klokt som viktigt inlägg!!

#14: Anonym
2018-05-17 @ 19:09:15

Lika klokt som viktigt inlägg!!

#15: Åsa
2018-05-20 @ 08:08:15

Hamnade av en slump på din blogg men oj vilket inlägg! En 50 + tant är jag men jag kan helt ärligt säga att detta inlägg var ett av det klart bästa som jag läst på länge! Otroligt bra formulerat, rätt på vartenda ord och så tydligt och bra, utan pekpinne, fick du fram att det är ens egen kärlek till sin egen kropp som är nyckeln till alla. Tack för detta magiska inlägg som jag verkligen önskar att många får en möjlighet att läsa. Kommer att fortsätta att läsa och följa din vardag. Har en äldre kropp med många skavanker , då menar jag inte hur jag ser ut utan att den har några år på nacken och ut slitningar o dyl börjar att komma som ett brev på posten....kanske dax att börja träna och stärka upp den :)
Tack för en bra start på min söndag morgon :)

#16: Wifeey
2018-05-23 @ 15:18:10

bra inlägg :D
Dock kommer jag aldrig kunna släppa mina tankar om att går jag i bikini så kommer jag bli uttittad då min kropp är ful..... Men ska försöka ta mig åt av de du skrev

#17: Grethe Hagen
2018-05-27 @ 20:11:21

Heisann 😊

Nå skal jeg väre ärlig her, jeg var faktiskt på gang til å börje*kjefta* på deg her, at det finns ikke den perfekta 👙 kropp serru....
*Men jeg holder TYST 😂😂*

For det var jo det som var pointet ditt 👍😊😊 *poletten ramla ned her til slutt* 😉😉🌷
Så jeg kan bare si TUSEN TAKK jeg, du har så rett!! 😊
Ha en knakandes finfin kveld 😊

Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0