Nyttiga Marsipanpraliner
2016-12-13 @ 19:17:00Sockerfritt julgodis i form av marsipanpraliner. Busenkla att göra - det krävs endast 4 ingredienser. Och lika lätta att äta som att baka, de är nämligen magiskt goda! Det perfekta julgodiset att bjuda på - kan garantera att de kommer uppskattas. Du kan antingen välja att göra dem i pralinformar eller som jag gjort, forma marsipanen för att sedan doppa dem i den smälta steviachokladen.
Ingredienser:
(Klicka på ingredienserna för att komma till produkten)
❥ 120g Mandelmjöl
❥ 60g Sukrin Melis
❥ 30g Äggvita
❥ 40g Nick's Steviachoklad
❥ Valfritt: Karamellfärg och smaksättning
(Klicka på ingredienserna för att komma till produkten)
❥ 120g Mandelmjöl
❥ 60g Sukrin Melis
❥ 30g Äggvita
❥ 40g Nick's Steviachoklad
❥ Valfritt: Karamellfärg och smaksättning
Gör såhär: Blanda samman Sukrin Melis, Mandelmjöl och Äggvita till en jämn smet. Valfritt - addera karamellfärg. Ställ in marsipanen i frysen (de blir lättare att jobba med, chokladen stelnar snabbare) medan du smälter Steviachokladen varsamt över ett vattenbad. Ta ut marsipanen en och en ur frysen och doppa i chokladen. Låt stelna ordentligt innan servering. Du kan dekorera dina praliner med allt från kokos till torkad frukt om så önskas. Exempelvis gojibär - perfekt färg till julen. Jag har dekorerat med blandannat Mandelflarn, Kokosflingor och Sockerfri Vit Choklad från xucker. Smaksättningen för min del blev naturella, Vaniljsmak (ett par droppar av Nick's steviadroppar), Saffransmak med en nypa saffran och pepparkakssmak med lite pepparkakskrydda. De naturella färgade jag med karamellfärg, vaniljen fick bli ofärgad och pepparkakassmaken och saffransmaken fick färg från kryddorna. Mina favoriter var defintivt de med pepparkakssmak, julkänslor i godisformat!
Tips: ❥ Dekorera pralinerna efter vardera smak för att lätt kunna skilja dem åt. ❥ Misslyckades du med att smälta chokladen? Tillsätt en klick naturell kokosolja ifall chokladen blev grynig. ❥ Vill du ha naturligt färgmedel istället för karamellfärg? Använd dig av rödbetssaft för rött, blåbär för blått/lila, gurkskal för grönt.
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@linn), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Recipe for sugarfree marzipan pralines. Use google translate.
Kommentarer:
#1:
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
gud va gott
Svar:
GoForFit
Kanske skall testa dessa, bara jag som är förtjust i marsipanbrödsliknande grejer ändå så kanske får ha dem för mig själv haha
Svar:
GoForFit
Men GUUD vad gott haha måste jag testa nån gång :) Jag passar på att önska dig en riktigt GOD JUL & Gott nytt 2017:)
Idag tipsar jag om en butik med riktig lyx & glamour på bloggen!
LOVE Maria
Svar:
GoForFit
#4:
sandra.
Så gott det såg ut :D
Svar:
GoForFit
#5:
Fröken
Mumma kardemumma! :-)
Svar:
GoForFit