Julrecept: Sockerfria Snickerskakor

2020-12-13 @ 22:03:00
[ detta är en annons för bodystore & innehåller annonslänkar ]
När jag la ut en samling på mina julrecept, fick jag frågan om jag inte kunde skapa sockerfria snickerkakor. Men hallå, det har jag ju redan, hur kunde jag missa att ta med det på listan med julrecept?! Så här kommer alltså en efterslänkare på julrecepten, tillsammans med bilder från när jag bakade dem häromdagen: 

Sockerfria snickerkakor

Ett svindlande gott recept utan socker, som dessutom innehåller extra protein & massor av god smak! Nyttiga snickerskakor. Jag kan inte vara den enda som älskar denna annars väldigt kaloritäta bakelse? Här kommer en variant som är bättre på flera sätt. Inte nog med att de är gjorda utan socker, de är dessutom otroligt rika på protein samt boostade med massor av nyttiga kostfibrer! Detta gör dem både hälsosammare och mer mättande. De innehåller ca hälften av kalorierna jämfört med vanliga snickerkakor, men dubbelt så mycket protein. Samtidigt som de fortfarande smakar lika gott som originalet. Helt enkelt - ett recept ni MÅSTE testa! 
 
RECEPT PROTEINRIKA SNICKERSKAKOR
(Ingredienserna är länkande nedan)
🍫 8dl Proteinflingor* (240g)
🍫 1dl Jordnötssmör (105g)
🍫 2dl Fettreducerat jordnötsmjöl(80g)
🍫 8msk Vatten (120g)
🍫 1msk Sukrin Gold (12g)
🍫 2dl Fibersirap Gold (240g)
🍫 2st Nick's mjölkchoklad (150g)
*Det går att byta jordnötsmjöljet samt proteinflingorna, läs blogginlägget, läs nedan ↓
Det går att utesluta det fettreducerade jordnötsmjölet och istället använda 3dl (315g) jordnötssmör. Perfekt om du vill ha högre fettinnehåll! Vill du ha de så kalorisnåla som möjligt rekommenderar jag det fettreducerade jordnötsmjölet. Du kan såklart även byta proteinflingorna till sockerfria Corn Flakes, men tänk på att proteininnehållet minskar och det uträknade näringsinnehållet nedan ej stämmer vid byte av ingredienser. De går enkelt att göra veganska genom att använda mjökfri choklad. Näringsvärdet nedan är uträknat enligt receptet. 

GÖR SÅHÄR: 1. Krossa flingorna i en skål. 2. Blanda samman det fettreducerade jordnötsmjölet med vatten i en kastrull. Blanda samman väl. Tillsätt sedan Sukrin Gold, Jordnötssmöret samt Fibersirap Gold. 3. Koka upp i ca 5 min, blanda ned i bunken med flingorna. 4. Platta ihop smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Forma till en fyrkant. 5. Låt vila medan du smälter chokladen. 6. Häll chokladen över kakdegen och förvara svalt i någon timme innan servering. En perfekt kaka att frysa in och ta fram när du vill ha något att bjuda på! Eller när du själv är sötsugen och vill ha något nyttigare till hands!
Näringsvärde per bit för 25 kakor
PROTEIN: 7g FETT: 5g KOLHYDRATER: 7g KOSTFIBRER: 10g KALORIER: 112 KCAL
 

Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@linn), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till linn@goforfit.se så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!  
Kategorier: Recept - hälsosamt, bakverk & matlagning 0


Follow on Bloglovin
Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2023:

02 04 05 06

2022:

11 12

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 10 11 12

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0