[ Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore.com ]

Julen närmar sig med alla dess magiska smaker 😍🎄 Är det någon månad det är extra roligt att baka så måste det ju vara december, eller hur? En kaka ni
måste testa innan ni hinner äta er mätta på julsmaker är denna magiskt goda mjuka pepparkakan. Eller ja, mjuk morotspepparkaka. För det är egentligen
min morotskaka som grundrecept, men istället är den smaksatt med pepparkakskrydda. Och på riktigt - Jag. Får. Inte. Nog.
Drömgod. Den är saftig och smakrik, man kan verkligen inte ana att kakan endast innehåller nyttiga ingredienser. Utan tillsatt socker, lowcarb, glutenfri, proteinrikare, fiberrik samt otroligt kalorisnål. Går även att göra LCHF-vänlig (liberal, innehåller morötter) genom att använda hela ägg samt byta ut till fullfet Philadelphia. Den är väldigt okomplicerad att göra och blir lika lyckad varje gång!
RECEPT:
(på bilderna har jag dubblat receptet på kakan)
Klicka på ingredienserna för att komma till / se produkterna
Kakan:
❥ 200g morot (ca 2dl) finriven morot❥ 100g (1dl) Äggvita❥ 1st normalstort Ägg❥ 85g (ca 1dl) Sötströ❥ 40g (ca 2 rågade dl) Pofiber❥ 30g (0,3-0,4dl) Naturell (smält) Kokosolja❥ 1,5 msk Pepparkakskrydda❥ 0,5 tsk bikarbonat❥ 0,5 tsk bakpulver❥ 1 krm salt
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna fint tills du har ca 2 dl rivna morötter. (Jag använde den allra minsta sidan på rivjärnet!). Vispa äggvitan fluffig tillsammans med salt. Tillsätt Sötströ samt ägget och vispa ytterligare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman tills de är jämt fördelade. Häll över i en form där du får en ca 3-5cm hög kaka (på bilderna har jag dubblat receptet på själva kakan för att få den högre i formen jag använde). Placera kakan i ugnen 25-30 minuter (håll koll så den inte blir torr, ta hellre ut den något för tidigt!) Ta ut kakan och låt svalna en aning innan du toppar med frostingen.
Näringsvärde per servering, inklusive frosting, om du delar kakan i 12 bitar
Kalorier: 60kcal Protein: 3,7g Fett: 3,5g Kolhydrater: 2,9g
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Carrot cake with taste of gingerbread! Crazy delicious! Ingredients: 200g finely grated carrot, 100g eggwhites, 1 egg, 85g Sötströ (sweetening with the same sweet grade as sugar), 40g Pofiber (potato fiber), 30g flavor free coconut oil, 1,5 tbs gingerbread seasoning, 0,5 tsp bicarbonate, 0,5 tsp baking soda, 1 pinch of salt. Do this: Turn the oven to 175°. Grate the carrots. Whip the eggwhite with salt until it's fluffy, add the egg and sweetening. Mix together, add the rest of the ingredients and mix evenly. Place in a baking tin (the cake should be about 3-5cm high) and put in the oven for about 20-30 minutes (be sure not to leave in the oven too long, you don't want it to get dry!) Add the frosting, 200g of the lightest Philadelphia, 65g Sukrin Melis and 10 drops Nick's Stevia Drops. Done!
Taggar:
glutenfri,
jul,
kalorisnål,
mjuk pepparkaka,
morotskaka,
pepparkaka,
recept,
sockerfri;
Kategorier:
Vardag
7
Kommentarer:
Svar:
Jaa, den ÄR verkligen riktigt god :D :*
GoForFit
Svar:
Tack snälla, vad glad jag blir! :D <3
GoForFit
Svar:
Tack :* Jaa, den är verkligen otroligt god, hojta till om du testar den :D <3
GoForFit
Svar:
Tack snälla! :D Kram
GoForFit
Svar:
Otroligt gott :))
GoForFit
Svar:
Den ÄR verkligen otroligt god :D Skulle vara superkul om du gav den en chans och testade :)) Detsamma! :*
GoForFit
Svar:
Åh, vad kul att höra Christina! Vad tyckte du om den? :D
GoForFit