Nyttiga & Sockerfria Knäck
2016-11-24 @ 15:30:00
Sockerfria & kalorisnåla knäck (som faktiskt smakar som äkta varan)! En månad kvar till julafton gott folk, självklart måste jag tipsa om mitt favoritrecept till jul. Ett av mina absolut bästa recept, jag får faktiskt erkänna mig lite smått stolt över denna skapelse. Jag kommer baka många av dessa i juletider, det är en sak som är säker. Hoppas ni också testar - de är helt gudomliga!(Klicka på ingredienserna för att komma till produkterna)
❥ 1dl (ca 130g) Fibersirap Gold från Sukrin
❥ 1dl (100g) 4% grädde
❥ 0,5dl (50g) lättmjölk
❥ 0,5dl (ca 35g) Sötströ
❥ 15-20 droppar Caramel steviadroppar från Nick's
// Swedish Christmas Toffee (knäck) - lowcalorie, lowcarb and all healthy! Recipe: 1dl (about 135 grams) of fiber syrup gold from Sukrin, 1dl (100g) 4% cream, 0,5dl (50g) low fat milk, 0,5dl (about 35g) "sötströ" (sweetening) and 15-20 drops of caramel stevia drops from nutri-nick. Cook for about 30-60 minutes depending on whether you want hard or soft toffee.
Ååååh så gott!! Måste prova :D
Hej!
Gäller det även vanliga knäck med nötter ?
Vore tacksam för svar till min mejl :)
Hei. Jeg prøvde din recept i dag, men knäcken ble aldri hårda. Jeg kokte massen i over en time..... Har brukt just det du skrev, unntatt mellanmjölk i stedet for lättmjölk. Skal det koka hårdt? Skal man røre mye?
Hej! Halkade in på detta inlägget här om veckan och nu har jag precis beställt sirap och stevia droppar :) jag undrar vilket sötströ det är du använder? Vill ju så gärna att det ska bli bra! Funkar vilket "sötströ" som helst? Går alla bra att koka/värmas upp? vill inte förstöra min smet pga fel sötströ! Lämnar givetvis en kommentar om hur det gick för mig sen! :)
Ruth!
Mitt första svar skrevs över av mitt senare om mjölken, här är mitt första svar:
Vad märkligt! :( Rent spontant låter det som för mycket vätska, men har du följt receptet bör det inte vara några problem. Väg gärna ingredienserna. Ifall det inte är tillräckligt hög värme stelnar det inte heller. Jag kokar mina (räknar från det börjar koka) i ca 50min om jag vill ha dem hårda. För mig, och de jag vet provat receptet, har de alltid stelnat fint. Utöver de två orsakerna jag nämnt ovan kan jag inte komma på något annat det kan bero på :/ Jag rör mycket mot slutet, när det blir tjockt, annars bränner det fast.
Ruth!
Mitt första svar skrevs över av mitt senare om mjölken, här är mitt första svar:
Vad märkligt! :( Rent spontant låter det som för mycket vätska, men har du följt receptet bör det inte vara några problem. Väg gärna ingredienserna. Ifall det inte är tillräckligt hög värme stelnar det inte heller. Jag kokar mina (räknar från det börjar koka) i ca 50min om jag vill ha dem hårda. För mig, och de jag vet provat receptet, har de alltid stelnat fint. Utöver de två orsakerna jag nämnt ovan kan jag inte komma på något annat det kan bero på :/ Jag rör mycket mot slutet, när det blir tjockt, annars bränner det fast.
Hallå!😄 Nu har jg gjort knäcken! Första satsen blev bränd och var bara att slänga.. andra kokade jag mycket mer försiktigt i över en timma och dom blev perfekta! Gjorde en till sats utan stevia, måste säga att jag tyckte dom var snäppet bättre och smakade om än mer precis som knäck! Tack för receptet! Nu ska jag testa lögkalori brödet!:)




