GoForFit.se
Nyttiga kanelbullar
 
Jag måste nog börja detta inlägget med att jag nog ta mig tusan är lite stolt över mig själv. Om man får säga så? Haha. Som jag skrev i förra inlägget fick jag ett ryck igår och bestämde mig för att baka. Nyttiga kanelbullar bestämde jag mig för att ge mig på då det är kanelbullens dag idag! Jag struntade i att gå efter vare sig originalreceptet eller ta tips från andra nyttiga recept, gick helt på känsla. Och vet ni vad? Det blev så JÄKLA BRA! 
 
Ett par helt underbart goda och nyttiga kanelbullar. Proteinrika och högt fiberinnehåll, och i stort sett inga kolhydrater. De går dessutom väldigt snabbt att göra! Lowcarb, proteinbomb utan proteinpulver, helt utan mjölkprodukter och.. tänkte nästan skriva att receptet även är veganskt, men de innehåller faktiskt äggvita, så de är de tyvärr inte. Men ja, utöver det, ni hör ju? Spelar ingen roll om du äter lchf eller bara, som mig, tycker det är kul att hitta nyttiga alternativ. 
 
Det är inte bara jag som hunnit smaktestat dem. Jag dukade fram dem till mig och sambon idag till frukost dagen till ära. De fick ett mycket bra betyg även från hans sida då han tyckte de var väldigt nära den äkta varan. Inte alls lika porösa såklart, men smakmässigt! Så får jag även lägga till att han är ändå inte den mest lättflörtade när det gäller sådana här nyttiga ersättningar av bakverk. För att göra dessa godingar behöver du naturell tofu, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl, mandelmjölk, mandelsmör, äggvita, stevia strö, kardemumma och kanel. 
 
 
 
D E G E N :
1 paket kung markattas (270g) naturell tofu. 
20g pofiber
10g fiberhusk
30g mandelmjöl
60g mandelmjölk
175g äggvita
40g stevia strö
Ca 1 msk kardemumma
Lite kanel
 
F Y L L N I N G :  
35g mandelsmör
30g mandelmjölk
0,5 msk kanel
15g stevia strö
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Häll samtliga ingredienser för degen, utom fiberhusk, i en skål. Blanda samman med en matberedare eller stark visp. Tillsätt fiberhusken, blanda. Låt degen svälla ett par minuter. 
3. Blanda samman alla ingredienser för fyllningen i en mindre skål.
4. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och kavla ut degen genom att placera ytterligare ett bakplåtspapper över degen. Kavla degen tunt och så du får en någorlunda kvadratiskt form. 
5. Placera fyllningen som ett tunt lager över hela degen. 
6. Skär degen i lika breda remsor, jag delade min i 12, och rulla ihop dem. (Lättare att dela innan du rullar med denna deg)
7. Placera rullarna i formar (använd helst silikonformar) och placera i ugnen i 25 minuter. (Använder du mindre formar än "vanliga bullformar" blir ca 10-15 minuter lagom.) Det går även utmärkt att bara placera de rullade bollarna på ett bakplåtspapper utan formar.
8. Ta ut dina nybakade, underbart goda och nyttiga kanelbullar och låt svalna ett par minuter. Hugg in och NJUT! 
 
 
N Ä R I N G S V Ä R D E : 
Per bulle (av 12 st)
68 kcal
Ca: 6g protein
4g fett
Mindre än 1g kolhydrater

Använd och lägg gärna ut receptet, men länka då tillbaka till den här bloggen! Jag vill såklart veta vad ni tycker, släng iväg en kommentar när ni själva bakat, eller tagga på instagram @goforfitse :)
 
Vare sig du väljer dessa utsökta skapelser eller smaskar på vanliga goda kanelbullar får jag önska er en grym lördag och kanelbullens dag!
 
// Healthy Cinnamon buns ♥ Dough: 1 package of natural tofu (270g), 20g pofiber, 10g fiber husk, 30g almond flour, 60g almond milk, 175g egg whites, stevia sweetener, 1 tablespoon cardamom and a little bit of cinnamon. Filling: 35g almond butter, 30g almond milk, 0,5 tablespoon cinnamon and stevia sweetener. Preheat the oven to 175 degrees, mix all the ingredients for the dough, except fiber husk that you add after you’ve mixed everything else. Mix the ingredients for the filling. Roll out the dough with baking tray placed over (like in the pictures) and put the filling on the dough before you cut into strips and roll them up. Put in the oven for about 15-25 minutes depending on your rolls size. 
Ljuvliga Drömmar

Ser riktigt smarrigt! :)

Glad kanelbullensdag!

Svar: Det var väldigt smarrigt också kan jag lova! :) Åt upp ytterligare en hel plåt tillsammans med pojkvännen på kvällen sen, hehe ;)
Linn

Beatrice Jakobsson - Vimmelfotograf

Wow, dom såg goda ut och receptet verkade inte vara så dumt. Du ska vara stolt över dig själv! :)

Svar: De var supergoda :) Haha, tack så mycket! :)
Linn

JUNITJEJ

Tack för tipset!

Svar: Så lite så! ;D
Linn

Pappa

När får man smaka dom?

Svar: Haha, får väl bjuda hit er på fika snart! :)
Linn

B Y S M J

detta ska prövas!

Svar: Tycker jag absolut att du ska göra! Berätta gärna vad du tyckte sen :D
Linn

Marie

De ser goda ut!

Svar: De är riktigt goda kan jag lova! :)
Linn

ami

åh så goda de ser ut, vilket bra tips. Lätt något jag ska göra för jag kör hårt på det hälsosamma och min pojkvän gillar det mer åt nyttigahållet, så detta blir perfekt :)

Svar: Det var de också! :) Tycker jag absolut att du ska göra! Berätta gärna vad du tyckte sen! :))
Linn

Linnéa

Nej vilken dröm! Detta måste jag testa :D Tack!

Svar: Gör det! Supergoda. Berätta gärna vad du tyckte sen! :)
Linn

Linnéa

Nej vilken dröm! Detta måste jag testa :D Tack!

Svar: Gör det! Supergoda. Berätta gärna vad du tyckte sen! :)
Linn

Kajsa-Stina

Men gud vad kul med bakning och att dem blev lyckade såklart! Att du gick på känsla och hällde ner de ingredienser du bara chansade på skulle funka. Jättekul :D

sv: Tack snälla för peppen <3
Jag pratade med henne idag och sa vad jag tänker och känner om att det känns som vi inte kommer nånstans så från och med nästa vecka ska vi prata om sånt som betyder nånting för mig och som kan ge mig nånting positivt på sikt. Först nu liksom :o Men bättre sent än aldrig.

Hoppas annars du mår bra idag och får en fin dag :)


Svar: Ja! Långt ifrån alltid det blir lyckat när man bara kastar ihop saker hur som helst. Så det var kul! :D Så bra. Hoppas du upplever att det går mer framåt i fortsättningen då :) Kämpa på! Kram!
Linn

frida

De ser supergoda ut ju, måste prova på ditt recept! :)

Svar: De var dem kan jag lova! :) Åh, så kul! Berätta gärna vad du tyckte sen! :)
Linn

Alfhild

Hej! Bullarna ser jättegoda ut! Jag undrar bara om man skulle kunna byta ut potatisfibrerna till något annat? Vad tror du?

Kram!

Svar: Tack! :) Potatisfibrerna? Pofiberna antar jag att du syftar på? :) Ja, det ska nog gå! Byt ut till något annat bindande och sammansättande isåfall. Annars finns pofiber att köpa i nästan alla mataffärer :)
Linn

felicia

åå men guu så goda bullarna ser ut, smakade det lika bra som de såg ut? :D

Svar: Taack! :D Ja, faktiskt, de var fantastiskt goda! :D
Linn

MATILDA

åh jävlar, detta måste jag garanterat testa! ser sjukt gott ut. :)

Svar: Vad kul! :D Berätta gärna vad du tyckte sen! :))
Linn

Marie

Dina såg verkligen fina ut! Men stämmer verkligen mängderna av ingredienserna? Min deg blev inte en deg och fyllningen "skar" sig och gick inte att bre på den lösa smeten. Jag fick skopa upp allt och lägga i formar. Kanske att de smakar gott för vackra blev de inte...

Svar: Nämen vad märkligt! Jag vet att andra har gjort dem innan och det verkar inte varit problem. Men nu blir jag osäker, nästan att jag måste testa att göra dem igen för att dubbelkolla mängderna!
GoForFit

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress