Chokladkaka a lá protein.

2013-12-22 @ 11:25:00
Här kommer det utlovade receptet på chokladkakan jag la ut bilder på för några veckor sedan. Chokladkakan var egentligen från början en misslyckad kladdkaka, men som blev så pass god att jag gjort den ett antal gånger efter det. 
Lät den vara inne i ugnen något för länge, så den blev lite för "brödig" för att vara kladdkaka. Fick idén att lägga på ett mjukt chokladtäcke - succé! 
Du får gärna använda och lägga ut receptet, så länge du länkar tillbaka till den här bloggen.
 
R E C E P T 

B O T T E N
1,5 dl vanilj proteinpulver (kasein)
1 dl kakao
1 msk steva strö
1 dl lättmjölk 
1 dl äggvita
 
T O P P I N G 
1,5 dl choklad proteinpulver (kasein)
100g Philadelphia 3%
2 msk kakao
1dl lättmjölk
1 msk stevia strö
 
 
U T F Ö R A N D E
1. Blanda ihop mjölk och äggvita, vispa till ett hårt skum.
2. Tillsätt torra ingredienser och blanda försiktigt ihop. 
3. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min beroende på hur du vill ha botten.
5. Ta ut kakan ur ugnen. Kan behövas ställas in i frysen ett par minuter efter den
svalnat, då det blir lättare att lägga på toppingen. 
6. Blanda ihop ingredienser till toppingen. Blanda väl och placera på botten. 
7. Ställ in kakan i frysen, och ta ut den ca 15 minuter innan servering.


Bon appétit!
Taggar: bon appétit, chokladkaka, chokladtäcke, lättost, nyttig, nyttig chokladkaka, nyttig efterrätt, nyttig efterrätt recept, nyttig kladdkaka, nyttigt, nyttigt recept, philadelphia, philadelphia 3%, philadelphia lättost, recept;
Kategorier: Recept - hälsosamt, bakverk & matlagning 5


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Jasmine Lundvall
2013-12-22 @ 12:00:58

Såg ju god ut :)

Svar: Det är det, kan jag garantera! Haha :))
Linn

#2: Emmy
2013-12-22 @ 17:42:53

WOW!! Vad jag måste kopiera detta!!

Svar: Gör gärna det! Du lyckas säkerligen förbättra det ytterligare! Du är ju lite av en bakexpert när det kommer till sådant här menar jag, haha ;)
Linn

#3: Sofie
2013-12-26 @ 12:19:58

Vad gott det ser ut! :)

Svar: Var väldigt gott!! :)
Linn

#4: Molly
2014-01-05 @ 08:57:06

Åh mums! Den ska jag testa att göra idag!

Svar: Tycker jag absolut du ska göra! :))
Linn

#5: Julia
2014-11-18 @ 19:18:37

Såg riktigt gott ut! Går det att byta ut proteinpulvret i mot något annat?:)

Svar: Den är riktigt god! :) Kaseinet är ju det som gör kakan sådär kladdig och seg. Men testa med något form av mjöl, exempelvis mandelmjöl. Kan tyvärr inte svara på mängd, skulle tippa på ungefär motsvarande eller något mer. :)
Linn

Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2023:

02 04 05 06

2022:

11 12

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 10 11 12

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0