Chokladkaka a lá protein.
2013-12-22 @ 11:25:00Här kommer det utlovade receptet på chokladkakan jag la ut bilder på för några veckor sedan. Chokladkakan var egentligen från början en misslyckad kladdkaka, men som blev så pass god att jag gjort den ett antal gånger efter det.
Lät den vara inne i ugnen något för länge, så den blev lite för "brödig" för att vara kladdkaka. Fick idén att lägga på ett mjukt chokladtäcke - succé!
Lät den vara inne i ugnen något för länge, så den blev lite för "brödig" för att vara kladdkaka. Fick idén att lägga på ett mjukt chokladtäcke - succé!
Du får gärna använda och lägga ut receptet, så länge du länkar tillbaka till den här bloggen.

R E C E P T
B O T T E N
1,5 dl vanilj proteinpulver (kasein)
1 dl kakao
1 msk steva strö
1 dl lättmjölk
1 dl äggvita
T O P P I N G
1,5 dl choklad proteinpulver (kasein)
100g Philadelphia 3%
2 msk kakao
1dl lättmjölk
1 msk stevia strö
U T F Ö R A N D E
1. Blanda ihop mjölk och äggvita, vispa till ett hårt skum.
2. Tillsätt torra ingredienser och blanda försiktigt ihop.
3. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min beroende på hur du vill ha botten.
5. Ta ut kakan ur ugnen. Kan behövas ställas in i frysen ett par minuter efter den
svalnat, då det blir lättare att lägga på toppingen.
6. Blanda ihop ingredienser till toppingen. Blanda väl och placera på botten.
7. Ställ in kakan i frysen, och ta ut den ca 15 minuter innan servering.
svalnat, då det blir lättare att lägga på toppingen.
6. Blanda ihop ingredienser till toppingen. Blanda väl och placera på botten.
7. Ställ in kakan i frysen, och ta ut den ca 15 minuter innan servering.
Bon appétit!

Kommentarer:
Såg ju god ut :)
Svar:
Linn
#2:
Emmy
WOW!! Vad jag måste kopiera detta!!
Svar:
Linn
Vad gott det ser ut! :)
Svar:
Linn
#4:
Molly
Åh mums! Den ska jag testa att göra idag!
Svar:
Linn
#5:
Julia
Såg riktigt gott ut! Går det att byta ut proteinpulvret i mot något annat?:)
Svar:
Linn




