Denna sallad har jag bloggat om tidigare. Men det är värt att upprepas, för den är
såååå god. Anledning till att den dyker upp igen är för att jag har sådana enorma cravings på just den här salladen idag. Så jag vet vad det blir till middag iallafall! Hehe ;) Jag har skrivit ceasarsallad,
ingredienserna är väl inte helt korrekt, men den smakar iallafall helt fantastiskt gott. I salladen har jag salladsblad av olika slag
(mixsallad på påse), tomater, lite purjolök, fetaost (3%), kyckling samt ceasardressing.
Det är främst den där dressingen som gör salladen så himla god! Faktum är att den är gjord till största del på kvarg. Med andra ord - en proteinrik dressing! Inte fel alls. Dressingen innehåller, utöver lättkvarg, även turkisk yoghurt (3%), grädde (4%), äggvita, dijonsenap, vitlök, salt, lite citronpeppar (eller någon droppe citron+svartpeppar) och stevia. Jag brukar till största del ha kvarg, men nästan lika stor andel turkisk yoghurt. Grädden gör dressingen mer krämig, och liksom den turkiska yoghurten lite lenare i smaken. Ta något mindre grädde än turkisk yoghurt. Äggvitan skapar rätt konstisens till dressingen och gör den dessutom ännu mer proteinrik, ha i tills du får den perfekta konsistensen enligt dig. Senap, vitlök och kryddor sätter smaksättningen och skapar din perfekta ceasardressing! En oerhört god sallad som känns lite lyxigare. Perfekt nyttig helgmat! Dränk din sallad i sås för bästa smakupplevelse ;)
// An amazing ceasar salad. The secret is the dressing. All healthy and full of protein - sounds pretty amazing, right? It's made mostly out of quark. Also Turkish yoghurt (3%), light cream (4%), egg whites, Dijon mustard, garlic, salt, a little lemon pepper (or one drop of lemon + black pepper) and stevia. Use almost as much turkish yoghurt as quark, and a a little less cream. Add egg white until you have the right consistency and then spices, mustard and garlic. The perfect healthy ceasar dressing!