Deffen.

2014-01-28 @ 18:00:00
Blev ju lite förskjutning på deffen, kunde inte sätta igång direkt efter bulken pga operationen.
Anledning till varför jag inte vill deffa när jag inte kan träna är ganska självklar - när man ligger på underskott går man ner i vikt, man förlorar både fett och muskler. Det fina när man tränar samtidigt är att man kan bibehålla muskelmassan samtidigt som man går ner i fett%. (=deff). 
 
Så nu väntar alltså en tid på underskott. Har längtat att få skala bort fettet jag lagt på mig under bulken, och hoppats att jag faktiskt lyckats lägga på mig en del muskelmassa.
Sen så är själva deffen kanske inte så rolig jämt. Man ligger på underskott och har med andra ord mindre energi. Man märker av det på gymmet och man (jag iaf) blir lite kortare i humöret emellanåt. Med andra ord, kanske inte jätteroligt varje dag. Medan man andra dagar inte märker av det alls. Men jag tycker det är kul. Kroppen är fascinerande, och hur man kan påverka den är det som får mig tycka det är kul. Skulle aldrig testa kroppen på detta sätt annars genom att bulka och sedan deffa osv. 
 

Men nu till det här med målen med deffen. Först och främst vill jag poängtera, jag har inget specifikt viktmål. Mitt mål är inte att gå ner i vikt, utan i fettprocent. Drömscenariot hade ju varit att vara kvar på samma vikt som nu, men minska min fettprocent. Dvs, bygga muskler under deffen samtidigt som jag tappar fett. Det är jag dock medveten om är ganska omöjligt. Slutdatum på deffen är i juni och under bulken har jag lagt på mig 8kg och ökat min fettprocent en hel del. Så mitt main goal är att behålla muskelmassan jag byggt under bulken, men minska fettprocenten. Så jag kommer gå ner i vikt. Tanken är med andra ord att stå med en bättre kropp än innan bulkstart, annars har det varit ganska waste of time...
 
Som sagt, kommer med tanke på att det varit en ganska lång bulk med relativt stor viktuppgång minska en del i vikt under deffen. Ingen målvikt, men tanken är att lägga sig under 54, men inte lägre än 50. Vägde vid defftstart 59kg. 
Vill verkligen inte bli för spinkig, men vill gärna lägga mig på en lägre fettprocent än innan bulken, om jag kan göra det utan att jag anser att jag blir för tunn. Förhoppningsvis har jag lagt på mig lite muskler, så att jag kan väga mer, eller åtminstone ha samma vikt som innan bulken men med lägre fettprocent. Skulle inte vara fel ifall man kunde få se lite definition av magmuskler exempelvis. För nu efter bulken har de gömt sig så pass att jag funderar på om de fortfarande existerar? Haha! Men vill som sagt inte bli för spinkig, kommer köra all in fram till 54kg, sen får testa mig fram. Muskler har jag säkerligen byggt under bulken, men det är ju inga enorma massor, så frågan är hur långt ner jag kan gå utan att återgå till min tidigare spinkiga kroppsbyggnad. Vi får se!
Det är måttbandet, inte vågen som får bli min guide under deffen. Även om jag såklart kollar av på vågen också, där kan jag se hur mycket jag tappar och i vilken takt, men det är måttbandet som är facit på vad som hänt.
 
Kalorier och fördelning - Kommer börja med ett visst intag som jag sedan successivt kommer sänka i och med att vikten sänks. För tillfället ligger jag på strax under 1600kcal, en vanlig dag. Änsålänge. Kommer troligen sänka 100kcal till inom tid. Som vanligt proteinrik kost såklart, sänkt kolhydratsintaget lite, men utesluter det självklart inte. 
Kommer ha en tillåten ätardag a lá påfyllningsdag i veckan. Under dessa dagar är det även okej att slänga i några onyttiga ting. Så ja, vi kanske kallar det cheat day ändå? ;)
Kommer lägga upp en "vanlig matdag" någon gång framöver.
Kosttillskott - fortsätter med bcca, proteinpulver, samt andra vanliga tillskott såsom omega-3, D-vitamin, zink, b-vitamin osv. Det jag lägger till är bl.a. CLA och synephrine. Även ursobol som jag dock tagit sedan slutet på bulken. One heat, som jag vann, kommer även att tas, inget som jag köpt själv med andra ord, men ska bli kul att testa.
 

Kommer köra på som vanligt, men lägga till cardio. Har verkligen inte bra kondition efter en bulk på 5 månader där jag helt uteslutit det. Kommer köra både låg- och högintensivt. Dvs både promenader och annan konditionsträning där man får högre puls.
Vill nöta ordentligt med intervaller, så när konditionen förbättrats och jag hittat en sport-BH med bra stöd (haha) blir det mycket springande på löpbandet. Förhoppningsvis håller BH:n jag skickade efter från sportamore måttet. Innan dess är cykeln och crosstrainern min bästa vän.
Tycker just konditionsträning är så sjukt tråkigt, men måste verkligen ta tag i det. Bra grundkondition bör man ha, och hjälper en även i styrketräningen. Sen kan jag tänka mig att det blir roligare och roligare ju bättre kondition man får.
Fokuset kommer alltså ligga på styrketräningen, men klämmer in kondition när jag får möjlighet, siktar på 4ggr/v, minst 3, detta inklusive powerwalks.
 
 
Hade inte varit fel att närma sig detta igen. ↑
Visst, bilderna togs i grymt ljus, spänner mig så jag håller på att svimma (haha!) samt precis kört ett jäkligt effektivt magpass. Så långt ifrån "vardagsmage" med andra ord. Men ändå. Efter deffen ska jag, även om jag måste spänna mig för allt jag är värd, kunna ta såna här bilder igen, haha. Slarvat med att träna mage dock, inte bra. Nu efter bulken har jag typ ingen definition alls på magen... (Ytterligare ett bevis på att magen ovan var "tillfälligt" efter ett gympass, hade magmusklerna varit så framträdande jämt hade de fortfarande synts.)
I övrigt tycker jag att jag ser rätt spinkig ut på bilderna ovan. Inte direkt muskler på axlar osv. Och platt rumpa. Så såhär tunn vill jag alltså inte vara. Så vi får se till vilken fettprocent jag sträcker mig till, om magmusklerna poppar fram åtminone lite igen. Vet inte vad jag vägde här? December 2012? Strax under 50?
 
 
Håller er uppdaterade på eventuella förändringar!
Kategorier: Träning & Hälsa 10


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Julia
2014-01-28 @ 21:05:04

Väldigt kul att läsa detta inlägg :) hoppas att du når dina mål!! kämpa på grymma du :)

Svar: Kul att du tyckte det! :) Tack! Det får vi verkligen hoppas! Men fram till Juni ska jag nog lyckas, annars skulle jag känna mig dålig, haha ;)
Linn

#2: ami
2014-01-29 @ 13:31:50

Fyfan du är ju ändå grym. Men vad är din mening med allt detta, är det bara för vara fit? eller har du nå slutmål? :)

Svar: Men åh, tack! :)Om du menar om jag har något specifikt mål, exempelvis tävla så är svaret nej. Gör det helt enkelt för att träning är mitt intresse! Så ja, målet är väl en fit och välmående kropp! :)
Linn

#3: fight4fit
2014-01-29 @ 16:52:54

Kul och spännande läsning! Hoppas allt går vägen! :) Är imponerad att man pallar, jag hade inte klarat att inte få äta i mängder :p

Svar: Tack! Ja, det får vi allt hoppas! :)) Haha, ja, som sagt, det är väl inte KUL att deffa alla dagar, men i det stora hela, med resultat och se hur man kan förändra kroppen, DET är kul! :)
Linn

#4:
2014-01-29 @ 18:24:55

alltid så inspirerande! :D lycka till <3

Svar: Men tack så mycket söta du!! :)
Linn

#5: Isabelle
2014-01-29 @ 21:26:49

Vilken fin blogg du har! Kram<3

Svar: Tack! :))
Linn

#6: Sofia
2014-01-29 @ 21:49:42

Låter väldigt spännande. Jag har dock svårt att se att det är så bra för kroppen att först medvetet öka i fett för att sedan går ner. Men jag vet att det är så det går till i fitnessvärlden. :) Jag skulle aldrig klara det på grund av att jag aldrig skulle klara av att träna Crossfit på så lite energi. :)

Svar: Ja, verkligen! Nae, det tror inte jag heller, faktiskt. Detta gör jag ju endast för att just testa, att genomgå en ordentlig bulk och sedan deffa. Har ju nämnt innan att jag inte kommer köra såhär i fortsättningen, utan då mestadels ligga på balans när detta är gjort. Men jag är så jäkla nyfiken som person och älskar att alltid ha mål att sträva mot. Ja, energin är ju lägre, och innan gymmet kan det vara en pina, man vill bara sjunka ner i soffan, haha. Men när man väl är iväg tar det roliga i träningen över :)
Linn

#7: Annie Johanzzon
2014-01-30 @ 17:40:27

sv: Ja det var riktigt svårt att få tag på dom! Dom sålde ju slut så fort dom kom in i lager! :o

#8: ANGELICA - FITNESS
2014-01-30 @ 21:08:16

Spännande! En fråga, då måste du räkna kalorier för att veta när du ligger på ett underskott? Jag vill också räkna ut, mest för att se OM jag ligger på ett udnerskott eller överskott per dag. Men jag har inte kommit fram till något smidigt sätt att räkna på. Har du något tips?

Svar: Ja, jag räknar :) Det är väldigt lätt att räkna. Låt oss säga att du ska äta en tallrik gröt, då väger du helt enkelt upp dina gryn. Du får på vågen 30g. Kolla vad 100g gryn är, och räkna sedan ut vad 30g är. Havregryn 369 kcal/100g. Ta då 30*369/100 = 111kcal. Så gånger, sedan delat med 100. När jag gör en hel gryta, exempelvis kycklinggryta, räknar jag ut hela kaloriinnehållet. Väger först grytan vikt, sedan när allt är klart grytan med innehåll. Då kan jag ta all vikt, minus grytans för att få fram hur mycket innehållet i grytan väger, sedan räknar jag ut vad det är per 100g, och kan då enkelt lägga upp portioner och räkna ut kaloriinnehållet i matlådor osv. Smidigt och superlätt! Hoppas du förstod! Lycka till!
Linn

#9: Josefine Andersson
2014-01-31 @ 11:45:07

Bra ljus = dröm haha! Man kan stå och spänna sig i evighet, och sen när man kommer till sämre ljus ba "eheh, okej.."

sv: DET TYCKER JAG ATT DU SKA! Himla bra att "fylla ut" jordnötssmöret med, och det blir inte sådär klistrigt i munnen = DRÖM!!
KRAM

Svar: Haha, ja! Ljuset gör ALLT! ;) Hahah, ja, men precis?! Låter perfekt! Ska testas dirr! :)))) KRAM!
Linn

#10: Cathrine petersson
2014-02-08 @ 11:49:01

Inspirerande blogg! :)

Svar: Men tack! :))
Linn

Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2023:

02 04 05 06

2022:

11 12

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 10 11 12

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0