Här kommer ett recept på en nyttigare variant, som jag anser är minst lika god.
Den är dessutom proteinrik och kalorisnål. Låter inte helt fel, va?
Du får gärna använda och lägga ut receptet, så länge du länkar tillbaka till den här bloggen.

Två paket (400g) Philadelphia 5%
3 skopor vaniljkasein (ca 1,5 dl)
Jag använder Body Science Casein Vanilla Ice Cream
1 dl lättmjölk
1 - 1,5 dl vatten
(beroende på hur tjock du vill ha smeten)
1 dl Stevia strö
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
1. Blanda kaseinet i en skål med vatten och mjölken. Vispa med elvisp.
Ställ sedan in skålen en stund i frysen (några minuter räcker).
2. Lägg gelatinbladen i en skvätt kallt vatten i cirka 5 minuter i en kastrull.
3. Ta ut skålen ur frysen och vispa kaseinet någorlunda fluffigt.
4. Värm gelatinbladen på låg värme tillsammans med vattnet som blivit över i kastrullen.
5. Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med gelatinbladen i skålen och vispa ihop till en smet.
6. Häll över smeten till en form, och låt stå i minst 15 min i frys eller 1h i kylskåp innan servering.
Servera tillsammans med sockerfria digestivekex.
(Behövs enligt mig inte mer än 2-4 kex till hela satsen)
Näringsvärde per bit, om du delar kakan i 8 bitar:
(Exklusive digestivekexen)
90 kcal
12g protein
4g fett
3g kolhydrater

Asbra inlägg & recept då cheesecake är så SUKT gott annars ;D snygg blogg btw.
Åh vad gott det ser ut!
Men jag undrar om man kan strunta helt i vaniljkasein, eller om det finns något annat man kan använda istället? :)

6