Semmelwraps recept - Sockerfria, glutenfria & LCHF-vänliga
2020-02-25 @ 10:10:35[ Inlägget innehåller annonslänkar ]
Fettisdagen är här! Jag har inte hunnit knåpa fram ett nytt semmelrecept detta året, MEN VILKEN TUR då att jag kan påminna om detta otroligt goda recept! Semmelwraps som är helt utan tillsatt socker, lowcarb (helt OK för dig som äter LCHF, byt till fullfeta produkter), glutenfria och innehåller lite extra protein.
Wrapsen är tunna, luftiga, saftiga, utan tillsatt socker & helt glutenfria. De är dessutom kalorisnålare än den klassiska varianten. Istället för att vara proppade med exempelvis socker är de proteinrikare, innehåller bra och nyttiga fetter från mandeln och är fulla av fibrer som både är bra för magen samt mättar. Samtidigt har de samma härliga smak som originalet. Hur nice?
Recept 4st wraps:
(Klicka på ingredienserna för att komma till respektive produkt)Wraps:
60g (ca 1,5dl) Mandelmjöl
9g (0,5dl) Pofiber
10g (1msk) Fiberhusk
40g (ca 0,5dl) Sötströ
50g (0,5dl) Mandelmjölk
100g (1dl) Lättkvarg
100g (1 dl) Äggvita
1 tsk Bakpulver
0,5tsk Kardemumma
10 droppar Nick's steviadroppar Vanilj
Mandelmassa:
60g (1,5dl) Mandelmjöl
1msk Mandelmjölk
1,5msk Äggvita
1msk Pofiber
2 msk Sukrin gold
2-3 droppar bittermandelarom
(Samt 2dl Milda Visp för fyllning och Sukrin Melis till topping)
60g (1,5dl) Mandelmjöl
1msk Mandelmjölk
1,5msk Äggvita
1msk Pofiber
2 msk Sukrin gold
2-3 droppar bittermandelarom
(Samt 2dl Milda Visp för fyllning och Sukrin Melis till topping)
Gör såhär: Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser väl i en bunke. Häll ut och fördela smeten jämt och tunt på en plåt. Jag gjorde två omgångar, dvs två wraps på varje plåt. Smeten upplevs som kletig, men den ska vara sådan. Låt wrapsen vara inne i ugnen ca 5 - 10 minuter. De får inte bli brända, men tar du ut dem för tidigt kommer de inte hålla ihop. När de börjar få lätt färg är de lagom att ta ut! Låt dem vila en stund i rumstemperatur innan du lossar dem från bakplåtspappret. Under tiden de vilar gör du mandelmassan. Blanda mandelmassan nogrannt. Lossa wrapsen och placera mandelmassan avlångt till ungefär halva wrapen. Fördela grädde ovanpå mandelmassa och rulla ihop. Tillsätt ytterligare lite grädde efter du vikt och knutit ihop wrapen. Placera på serveringsfat och njut av dina otroligt goda semmelwraps!
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@linn), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till linn@goforfit.se så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
Kommentarer:
#1:
Ida
De ser riktigt goda ut!
Svar:
GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen
har inte hakat på trenden men konstiga semlor men just wrappen måste vara så smidig att äta?? Kanske blir att testa på nu då!
Svar:
GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen