Hälsosam kladdkaka utan socker

2019-11-06 @ 16:29:09
[ Inlägget innehåller annonslänkar ]
Imorgon, den 7 november, är det en otroligt viktig dag: kladdkakans dag! Sveriges nationaldag, nästan? haha ;) Skämt åsido, men en kladdkaka är väl ändå ett väldigt svenskt bakverk, right? En vanlig chokladkaka är ofta torr och tråkig, men en kladdkaka - där har vi perfektion. Sådär härligt kladdig, seg med lätt "krispiga" kanter. EXAKT så är denna kladdkaka. Och hörni, trots perfekt smak samt konsistens är den samtidigt hälsosam. (Ja, den kombinationen ÄR möjlig!). Receptet har fått mycket lovord från er som bakat den (blir så glad!), har inte du testat receptet ännu är det alltså hög tid att göra det NU! 
Kladdkakan är utan tillsatt socker, innehåller mycket protein, är glutenfri, kalorisnålare men samtidigt näringstätare samt extra mättande tack vare nyttiga kostfiber. Så det spelar ingen roll om du är glutenintrollerant, diabetiker eller bara vill äta lite nyttigare bakverk - denna kladdkaka passar många! 
♥ RECEPT ♥ 
Hälsosam kladdkaka utan tillsatt socker:
(Klicka på ingredienserna för att komma till produkterna)
❥ 130g (1 välfylld dl) Fibersirap
❥ 80g (1 förpackning) Nick's Steviachoklad
❥ 230g avrunna (1 pkt) Svarta Bönor
❥ 1st Ägg
❥ 35g (ca 1dl) Vassleprotein (jag hade vaniljsmak)
❥ 15g (2 msk) Kakao
❥ 15g (2msk) Havremjöl
❥ 15g (2msk) Fiberfin
❥ 35g (0,5dl) Sukrin Gold
❥ 1 tsk Bakpulver
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Värm fibersirap tillsammans med choklad (försiktigt, låg effekt) i micron i en kopp. Låt chokladen smälta helt. Häll av vattnet och skölj de svarta bönorna. Mixa helt slätt (slarva inte med detta, vi vill inte ha bitar av bönor i kakan). Blanda samman samtliga ingredienser väl men försiktigt i en bunke. Häll i smeten i en smord form på ca 20-25cm i diameter. Jag använde naturell kokosolja för att smörja formen - hittas här. Placera i mitten av ugnen i 10-15 minuter beroende på önskad konsistens. Håll koll, den ska fortfarande vara rätt "smetig" i konstistens när du tar ut kakan, men fått en fin yta. Den blir fastare när den fått svalna. Jag hade min i ugnen i 12 minuter. Ta ut och låt stå i kyl innan servering för den perfekta kladdiga kakan! Ju längre du låter kakan vila, desto fastare/segare konsistens. Kladdkakan smakar magiskt efter ett dygn i kyl, så det är en perfekt kaka att baka kvällen innan. Jag strödde lite Sukrin Melis över min kaka och serverade med grädde. Smaklig kladdkakans dag! 
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, Instagram (@linn), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till linn@goforfit.se så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
 
 
 
Kategorier: Nyttiga Recept 3


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Linnéa
2019-11-07 @ 08:25:20

BEAUTIFUL!

#2: Annie - Stora Små Äventyr
2019-11-07 @ 14:03:54

Vad gott :D

#3: Netti Starby
2019-11-07 @ 15:14:12

Låter verkligen supergott <3 Kramis

Min profilbild

linn@goforfit.se »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0