Sockerfria & glutenfria Semmelwraps

2018-01-25 @ 14:08:47
[ Inlägget innehåller annonslänkar ]Fantastiska semmelwraps utan socker! Fettisdagen närmar sig hörrni! Har ni ätit någon semla ännu? Jag har faktiskt inte ätit en enda, men jag planerar att baka ett gäng i helgen. Blandannat dessa semmelwraps. Magiskt goda! Men inte bara goda - nyttiga också! Ja, du läste helt rätt! Utan tillsatt socker, glutenfria och betydligt kalorisnålare än den vanliga variaten (det betyder att du kan äta fler, hehe! Om du orkar villsäga, det höga fiberinnehållet gör dem mättande). De är även lowcarb, så de passar dig som äter enligt LCHF. Byt ut mjölken mot grädde och milda visp till fullfet vispgrädde för högre andel fett. Kort och gott, istället för den sockerbombade varianten innehåller dessa: mindre tomma kalorier, mer näring, högt innehåll av kostfibrer och mer protein. Men samma härliga smak!
 
Recept 4 wraps:
(Klicka på ingredienserna för att komma till respektive produkt)
Wraps:
60g (ca 1,5dl) Mandelmjöl
9g (0,5dl) Pofiber
10g (1msk) Fiberhusk
40g (ca 0,5dl) Sötströ
50g (0,5dl) Mandelmjölk
100g (1dl) Lättkvarg
100g (1 dl) Äggvita
1 tsk Bakpulver
0,5tsk Kardemumma
10 droppar Nutri-Nick steviadroppar Vanilj
Mandelmassa:
60g (1,5dl) Mandelmjöl
1msk Lättmjölk
1,5msk Äggvita
1msk Pofiber
2 msk Sukrin gold
2-3 droppar bittermandelarom
(Samt 2dl Milda Visp för fyllning och Sukrin Melis till topping)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser väl i en bunke. Häll ut och fördela smeten jämt och tunt på en plåt. Jag gjorde två omgångar, dvs två wraps på varje plåt. Smeten upplevs som kletig, men den ska vara sådan. Låt wrapsen vara inne i ugnen ca 5 - 10 minuter. De får inte bli brända, men tar du ut dem för tidigt kommer de inte hålla ihop. När de börjar få lätt färg är de lagom att ta ut! Låt dem vila en stund i rumstemperatur innan du lossar dem från bakplåtspappret. Under tiden de vilar gör du mandelmassan. Blanda mandelmassan nogrannt. Lossa wrapsen och placera mandelmassan avlångt till ungefär halva wrapen. Fördela grädde ovanpå mandelmassa och rulla ihop. Tillsätt ytterligare lite grädde efter du vikt och knutit ihop wrapen. Placera på serveringsfat och njut av dina otroligt goda semmelwraps!
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen!
// Healthy swedish almond cream bun "semlor" made as a wrap, easy to make and crazy delicious! Use google translate for recipe.
Kategorier: Vardag 3


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Nathalie Isaksson
2018-01-25 @ 14:55:23

Men vad gott det ser ut! :D

Svar: De ÄR hur goda som helst, I promise :*
GoForFit

#2: Elin
2018-01-25 @ 17:08:14

Åh, spännande!

Svar: Visst det, sockerfria, men magiskt goda :*
GoForFit

#3: Lorissa Lovebomb
2018-01-26 @ 05:24:07

Jag är såååå förtjust i vanliga semlor, men nu blev jag sugen på att testa dessa!

Svar: Då lär du älska dessa kan jag lova! Visst, blir ju en liten annan sak än en bulle, men det är förvånansvärt gott :D (Gillar nog denna variant MER än de vanliga!)
GoForFit

Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Arkiv

2018:

01 02 03 04

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0