Hälsosamma Sockerfria Semlor

2017-02-18 @ 18:10:00
Fettisdagen närmar sig med stormsteg! Jag tänkte därför dela med mig och påminna om mitt recept på NYTTIGA semlor. De går att anpassa både för dig som vill äta kalorisnålare semlor eller du som är ute efter LCHF-vänliga. Vill du ha dem så kalorisnåla som möjligt? Följ receptet till punkt och pricka nedan. Vill du ha LCHF-semlor? Byt ut mjölken till grädde, samt Milda Visp till vanlig fullfet vispgrädde. Och vill du ha dem dem mjölkfria och laktosfria? Byt ut mjölken i degen till mandelmjölk och vispgrädden till kokosgrädde.
Dessa hälsosamma semlor är lowcarb, glutenfria och sockerfria! De är betydligt kalorisnålare än originalet, men smakar riktigt gott och är generöst fyllda med god mandelmassa. En av dessa semlor innehåller under 100 kalorier medan en vanlig kan ticka uppemot 300-400 kalorier! Receptet är enkelt att följa, om du inte är van vid att jobba med glutenfria degar kan jag förvarna att den upplevs kletigare än vanlig, samt att den inte kommer jäsa avsevärt mycket. Jästen gör dock väldigt mycket för både smak och konsistens! 
Recept:
(Klicka på ingredienserna för att komma till respektive produkt)
Bullar:
300g (3dl) Lättmjölk
25g Färskjäst
40g (1dl) Mandelmjöl
50g (2,5dl) Pofiber 
15g (1,5msk) Fiberhusk
80g (1,5dl) Sötströ
100g (1 dl) Äggvita
1 tsk Bakpulver
1 krm Kardemumma 
15 droppar Nutri-Nick steviadroppar Vanilj
Mandelmassa:
60g (1,5dl) Mandelmjöl
3 msk (45g) Lättmjölk
1 msk (15g) Äggvita
10g (1msk) Sukrin gold
10 droppar Nutri-Nick steviadroppar Vanilj
(Valfritt - ett par droppar bittermandelarom)
Inkråm 
(Samt 1,2dl Milda Visp och Sukrin Melis till topping)
 
Gör såhär: Smula ner 25g jäst i en bunke, värm upp 3dl mjölk till ca 38 (fingervarmt) och häll detta över jästen och låt det lösas upp. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman. Låt degen vila en stund för att dra åt sig vätska innan du bearbetar den. Under tiden kan du göra mandelmassan som får stå tills det är dags att kråma ur bullarna. När du jobbat degen låt den stå och jäsa i ca 30 min. Dela upp degen i lika stora bullar (jag fick ut 12 st  mindre storlek) på en bakplåtsklädd plåt och placera i ugnen strax under 20min på 175°. Skär av toppen på bullarna och kråma ur dem, inkråmet tillsätter du i mandelmassan. Placera ut mandelmassan i bullarna, toppa med grädde och sätt sedan tillbaka toppen av bullen ovanpå grädden. Strö över Sukrin Melis innan servering. Njut av dina nyttiga och fantastiskt goda semlor!
 
Ungefärligt näringsvärde per semla enligt recept.
(på 12st: Allt medräknat - bullar, mandelmassa & grädde)
Kcal 97
Protein 4,3g
Fett 6,3g
Kolhydrater 3g
Kostfiber 4,6g
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen! 
// Healthy "semla" (swedish almond cream bun). Use google translate for recipe. 
Taggar: glutenfria, hälsosamma, nyttig semla, nyttiga semlor, recept, semlor, sockerfri, sockerfria, utan socker;
Kategorier: Nyttiga Recept 6


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: JUNITJEJ
2017-02-18 @ 18:27:44

De ser väldigt goda ut!

Svar: De är riktigt mumsiga :))
GoForFit

#2: Kristine
2017-02-19 @ 14:13:07

Ser super gode ut. Må prøves :)

Svar: Tycker jag verkligen att du ska göra! :D
GoForFit

#3: Johanna
2017-02-19 @ 17:33:49

gott!

Svar: Supergott! :)
GoForFit

#4: Lisa
2017-02-20 @ 17:50:38

Ser ju helt galet goda ut!

Svar: De är verkligen supergoda :)
GoForFit

#5: Hannah H
2017-02-22 @ 18:18:15

De ser jättegoda ut! =)

Svar: De är de också kan jag lova! :)
GoForFit

#6: Linda Assarsson
2017-02-23 @ 17:41:46

Men så smarrigt med semlor!! När de till på köpet är nyttiga är det ju rena drömmen :)
Ska absolut testas!!

Svar: Så roligt! Berätta gärna vad du tyckte när du testat! :D
GoForFit

Powered by Jasper Roberts - Blog
Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0