Lågkalori Glutenfritt Zucchinibröd

2016-09-29 @ 16:52:00
Detta kallar jag en perfekt frukost ↑ Ett gott bröd och tonvis av diverse pålägg. Brödet som ni ser är mitt egna recept, och jag gör det titt som tätt. Älskar det! För vem tackar inte nej till en saftig brödskiva som dessutom är nyttig? Brödet innehåller minimalt med kalorier, är low carb samt glutenfritt. Den främsta ingrediensen är faktiskt grönsaken zucchini! Recepet har jag lagt ut innan HÄR
Denna gång gjorde jag dock lite justeringar då jag inte hade någon keso hemma. Jag bytte kort och gott ut keson till mer kvarg! Ifall du gör brödet - otroligt viktigt att zucchinin är finriven, absolut inte grovt riven samt att du får ut den mesta av vätskan. Jag fick halverade den ursprungliga vikten på zucchinin efter jag tömt den på vätskan. Fyller du brödet med exempelvis körsbärstomater, tänk på att ta bort det vattniga ur tomaterna innan du tillsätter dem i smeten. Godast är att ha i soltorkade tomater!
R E C E P T :
1 st  (runt 250-350g) zucchini
170g (1,7dl) äggvita 
100g keso 
40g lättkvarg 
10g (1 msk) fiberhusk 
65g (ca 4dl) pofiber 
1 tsk bakpulver 
Kryddor efter smak
ex. Salt, basilika, lite sötströ etc.  
Krydda mycket! 
 1. Sätt ugnen på 165C. Riv zucchinin fint. Min zucchini vägde ca 340g. Töm sedan den rivna zucchinin på vätska. Krama ur den ordentligt, så det rivna blir näst intill torrt! Viktigt!! Är det för mycket vätska kvar kommer brödet bli för vattnigt. Saftigt vill vi ha det, men vi vill inte smaska på något som skulle liknas vid en välfylld tvättsvamp. Efter jag kramat ur vätskan vägde den rivna zucchinin istället ca 170g. 
2. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda försiktigt ner keso och kvarg. 
3. Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt sedan tillsammans med äggviteblandningen och efter det även zucchinin.
4. Placera i en brödform. Toppa med exempelvis solrosfrön. Låt gräddas i ugnen ca 30 - 50 minuter beroende på bredden på din form. Jag lät mitt bröd vara inne i 45 minuter. Jag gillar när det är krispigt, sådär nästan till gränsen på bränt, i kanterna. Hela brödet innehåller ungefär 270 kcal. Delar du brödet på 15 skivor blir det alltså ca 18 kcal per skiva!
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen! 
 
// A recipe of mine of a amazing low calorie zucchini bread! 1. Preheat the oven to 165C. Grate one zucchini finely. My zucchini weight was about 340g. Then empty the grated zucchini of the liquid. Squeeze it properly, til almost dry! Caution !! If it's too much liquid left the bread will become too watery like a well filled sponge. I turned my zicchini weight from 340g to 170g. 2. Beat 170g of egg whites until stiff. Mix gently down 100 g of cottage cheese and 40g quark. 3. Mix the dry ingredients separately, 10g fiber husk, 65g pofiber, 1 tea spoon baking powder and seasonings and then mix together with the rest. 4. Place in a loaf pan. Top with sunflower seeds or other things you like. Let the bread bake in the oven for about 30-50 minutes, depending on the width of your bread pan. I had my bread in the oven for 45 minutes. I like when the edges is really crunchy. Done! Enjoy your healthy and delicious bread! 
Kategorier: Nyttiga Recept 2


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: ISA
2016-09-29 @ 17:47:00

äääälskar dina matbilder alltså, otroliga <3

Svar: Men vad söt du äääär! ♡ Tack!
GoForFit

#2: William
2016-09-30 @ 19:41:08

gud vad gott :D!

Svar: Otroligt gott kan jag lova :D
GoForFit

Powered by Jasper Roberts - Blog
Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0