Nyttiga Veganska Kanelbullar

2016-10-04 @ 19:11:00
Nyttiga Kanelbullar - Veganska (utan ägg, mjölk och smör), sockerfria, glutenfria och boostade med extra protein! Dessutom fiberrika och därmed väldigt mättande. De optimala kanelbullarna? Hur som helst är de otroligt goda! De innehåller till stor del en väldigt otippad ingrediens - Butternut Pumpa! Var livrädd att pumpan skulle ta över smaken. Lättnaden när det faktiskt blev lyckat var total, haha! Glutenfria bakelser har en tendens att bli något kompaktare än bakelser bakat på vetemjöl, men jag anser helt klart dessa är ett grymt subtitut till de vanliga kanelbullarna. Dessa har fortfarnade en fluffig konsistens och framförallt är de saftiga trots att det inte använts något fett i ingredienserna utöver lite mandelssmör i fyllningen. Pumpan gjorde verkligen succé i smeten! 
Har du ätit många goda kanelbullar idag? Då kanske du är mätt på det sockriga alternativet med vetemjöl och istället vill tillföra kroppen med lite nyttigare altnernativ? Då ska du defintivit testa dessa! Fortfarande läskande goda men med avsevärt bättre ingredienser!
De innehåller:
(klicka på ingredienserna för direktlänkar till produkt) 
❥ Ca 500g Butternut Pumpa
❥ 25g jäst (för osötade degar)
❥ 50g (0,5dl) vatten
❥ 60g (1dl) Fiberfin
❥ 50g (3dl) Pofiber
❥ 35g (1dl) Risprotein
(↑ går även bra med Whey, jag använde vaniljsmak, använder du
naturellt och osötat protein, lägg till exempelvis Steviadroppar Vanilj)
❥ 30g (3msk) Fiberhusk
❥ 1tsk bakpulver
❥ 1krm salt
❥ 135g (ca 1,5dl) Sötströ
❥ 1msk kardemumma samt strax under 0,5msk kanel
 
Recept: Sätt ugnen på 175º. Blanda jästen med fingervarmt vatten. Skär upp och mixa pumpan i en mixer tills den är helt slät, häll över i en bunke tillsammans med övriga ingredienser och blanda samman. Låt smeten jäsa i någon timme. Placera sedan smeten på ett bakplåtspapper och kavla ut med kavel genom att lägga ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen. Du kommer uppleva degen som väldigt kletig, oroa dig inte, det är precis så en glutenfri deg ska vara! När degen är ordentligt utkavlad tar du bort översta bakplåtspappret och toppar med 1: antingen kanelsmakande fyllning eller 2: Nyttig Nutella. Enligt min mening var de nutellafyllda ett strå vassare! Men gillar du kanel ska du definitivt välja det! Kanelsmakande fyllningen består av 30g (2 msk) mandelsmör, 30g (2msk) mandelmjölk samt 15g (0,5msk) Sötströ. Den nyttiga (vegansk) Nutellan hittar du HÄR, jag tog 40g. När den utkavlade degen  fått sin fyllning är det dags att rulla ihop degen likt en rulltårta! Ta till redskap (exempelvis tårtspade, osthyvel) om degen fastnar på vissa ställen i bakplåtspappret. Rulla ihop så tätt du kan hela vägen runt. Skär sedan ut dina kanelbullar och placera dem på ett nytt bakplåtspapper på bakplåt. Jag fick ut 18 stycken bullar. Tänk på att inte sätta dem alltför tätt då de jäser något i ugnen. Valfritt - toppa med hackade nötter eller kokos. Placera i ugn i ca 30 minuter, tiden kan variera beroende på din ugn. Det gör inget som de får en mörkare ton, jag tycker de blev som allra godast när de fick vara inne lite längre (hade min första sats inne uppemot 40 minuter)! Och du - bullarna är lika goda nybakta som en dag efter, det går med andra ord utmärkt att förvara till senare tillfälle! Uträkning av näringsvärde kommer! 
 
Glöm inte bort att länka mig om ni postar receptet på era sociala medier. Här till bloggen, instagram (@goforfit.se), Facebook (goforfit.se). Om ni testar receptet kommentera gärna vad ni tycker! Eller mejla bilder till goforfitse@gmail.com så har ni chans att synas och bli länkande här på bloggen! 
// Healthy Cinnamon Buns! They're vegan, gluten free, sugar free and boosted with extra protein. A new recipe for healthy Cinnamon Buns - Vegan, sugarfree, gluten free and boosted with extra protein! They’re also high in fiber and therefore you’ll feel full really quick - the perfect cinnamon bun? Anyhow, they’re incredibly delicious! The ingredients are: (click on the ingredients to see the product) about 500g Butternut Pumpkin, 60g Fiberfin, 50g Pofiber (potato fiber), 35g Rice protein, 30g Fiberhusk, 1 teaspoon baking soda, 1 milliliter salt, 25g yeast for unsweetened doughs, 50g water, 135g ”Sötströ” (steviasweetener with the same sweet taste as sugar), 1 tablespoon cardamon and 0,5 tablespoon cinnamon. Recipe: Preheat the oven to 175º. Mix the yeast with lukewarm water. Cut the pumpkin into slices and mix in a blender until it’s totally smooth. Add all the ingridients in a bowl and mix together. Leave under a blanket to rise for an hour. Then place the dough on a baking paper and roll it out with a rolling pin by using a second baking paper on top of the dough. The dough is supposed to be kind of sticky, don’t worry! When you’ve managed to roll the dough out properly it’s time to put the filling on top of it! You can use a mix of 30g almond butter, 30g almond milk and 0,5 tablespoon cinnamon for a filling with delicious taste of cinnamon (regular cinnamon bun) or you can fill the with healthy nutella (you can find it here). I liked the nutella filled buns even more, but both are delicious! Now it’s time to roll the dough up like a swiss roll. It can be kind of tricky, use a tool like a cake server or cheese slicer to manage to separate the dough from the baking paper if they stick together. Roll it as tightly as you can, and then slice and cut out your cinnamon buns and place them on a plate with baking paper. Place in the oven for about 30 minutes (I think they’re most delicious with a slightly darker color, I had my first batch in the oven for about 40 minutes). The Cinnamon Buns are equally delicious served fresh as the day after!
Inlägget innehåller adlinks
Kategorier: Nyttiga Recept 3


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: lyckokatt.blogg.se
2016-10-04 @ 20:06:10

men vad gott! o alltid sjukt nice med nyttigare recept på något som brukar va tvärtom, dessa får jag prova :-)

Svar: Ja, men visst? Underbart att äta något som smakar onyttigt som i själva verket är helt och hållet nyttigt ;)
GoForFit

#2: Linnéa - The Hungry Gosling
2016-10-05 @ 07:48:19

De ser riktigt goda ut! :)

Svar: De var verkligen otroligt goda! Ibland förvånas jag själv över hur dessa ingredienser kan resultera i något så gott, haha :)
GoForFit

#3: Hej!
2017-02-03 @ 01:17:38

Hej! Älskar dina recept!! Hur många kalorier blir det i en sats?

Svar: Åh, vad glad jag blir! Tack! :D Jag kan absolut sätta mig ned och räkna ut det så fort jag får en stund över, stay tuned! :))
GoForFit

Powered by Jasper Roberts - Blog
Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05 06

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0