Nyttiga & Glutenfria Semlor (utan socker)

2016-02-09 @ 08:45:00
Ett recept på nyttiga semlor såhär fettisdagen till ära! De är sockerfria, fria från vetemjöl (glutenfria), utan smör. lowcarb och är betydligt kalorisnålare än originalet! En av dessa semlor innehåller under 100 kalorier medan en vanlig (i samma storlek) kan ticka uppemot 300-400 kalorier!! Trots betydligt bättre näringsvärde smakar de fortfarande minst lika gott som originalreceptet! Semlorna är otroligt saftiga och är välfyllda av mandelmassa. MUMS! Jag har valt att använda mjölk och lågfettvariant på "vispgrädde", vill du ha mjölkfria / laktosfria byter du bara ut mjölken i degen till mandelmjölk och vispgrädden till kokosgrädde. För att få ner kolhydraterna ytterligare och få till LCHF-semlor skippar du alla light-produkter och byter till fullfeta Du kan även öka upp mandelmjölet och sänka pofibret något om så önskas. Ett recept på semlor som passar alla helt enkelt! 
Receptet är busenkelt! Det enda som kan vara lite trixigt är jäsningen. Degen är glutenfri och reagerar därför inte på samma sätt som en deg med gluten, förvänta dig med andra ord inte att degen kommer växa avsevärt mycket. Jästen är mestadels till för att få rätt smak på semlorna likaväl som för konsistensen. Du ska heller inte bli orolig om du upplever degen som kletig, det är precis så glutenfria degar ska vara, är den för kompakt blir bullarna torra i ugnen.
Du behöver:
Bullar:
300g (3dl) Lättmjölk
25g Färskjäst
40g (1dl) Mandelmjöl
50g (2,5dl) Pofiber 
15g (1,5msk) Fiberhusk
80g (1,5dl) Sötströ
100g (1 dl) Äggvita
1 tsk Bakpulver
1 krm Kardemumma 
15 droppar Nutri-Nick steviadroppar Vanilj
Mandelmassa:
60g (1,5dl) Mandelmjöl
3 msk (45g) Lättmjölk
1 msk (15g) Äggvita
10g (1msk) Sukrin gold
10 droppar Nutri-Nick steviadroppar Vanilj
Inkråm 
(Samt 1,2dl Milda Visp och Sukrin Melis till topping)
Gör såhär: Smula ner 25g jäst i en bunke, värm upp 3dl mjölk till ca 38 (fingervarmt) och häll detta över jästen och låt det lösas upp. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman. Låt degen vila en stund för att dra åt sig vätska innan du bearbetar den. Under tiden kan du göra mandelmassan som får stå tills det är dags att kråma ur bullarna. När du jobbat degen låt den stå och jäsa i ca 30 min. Dela upp degen i lika stora bullar (jag fick ut 12 st  mindre storlek) på en bakplåtsklädd plåt och placera i ugnen strax under 20min på 175°. Skär av toppen på bullarna och kråma ur dem, inkråmet tillsätter du i mandelmassan. Placera ut mandelmassan i bullarna, toppa med grädde och sätt sedan tillbaka toppen av bullen ovanpå grädden. Strö över Sukrin Melis innan servering. Njut av dina nyttiga och fantastiskt goda semlor!
Ungefärligt näringsvärde per semla enligt recept.
(på 12st: Allt medräknat - bullar, mandelmassa & grädde)
Kcal 97
Protein 4,3g
Fett 6,3g
Kolhydrater 3g
Kostfiber 4,6g
// Healthy Semla. A delicious swedish almond cream bun! Use google translate for recipe. 
Taggar: glutenfria, nyttiga, semlor, sockerfria;
Kategorier: Nyttiga Recept 13


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Joanna- 8 Självmordsförsök senare- Livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom
2016-02-09 @ 08:58:41

ser riktigt gott ut

Svar: Supergott! :)
GoForFit

#2: Louise
2016-02-09 @ 19:04:55

Men mums va dom semlorna såg goda ut.. Mina blev så platta som ja gjorde :(

Svar: De är såå goda! Jaså? :( Av detta recept? Konstigt.. :o
GoForFit

#3: Linn Strömberg
2016-02-09 @ 20:11:47

Åh vad mumsigt!

Svar: Otroligt! :)
GoForFit

#4: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF
2016-02-09 @ 20:46:00

Låter ju toppenbra :)

Svar: De är både nyttiga och goda - jackpot! :)
GoForFit

#5: Anonym
2016-02-10 @ 02:46:29

Holaa

#6: Anonym
2016-02-10 @ 02:46:32

Holaa

#7: Josefa
2016-02-10 @ 02:47:15

Hola,soy de Santiago de chile

#8: Josefa
2016-02-10 @ 02:47:18

Hola,soy de Santiago de chile

#9: Netti Starby
2016-02-10 @ 07:01:56

Vilket jättebra tips fina du! Kram

Svar: Kul att du gillar det! Kram
GoForFit

#10: Eleonora Adriana ♥
2016-02-10 @ 10:22:33

Goott :)

Svar: Helt galet goda! :))
GoForFit

#11: Fani
2016-02-10 @ 12:21:03

Åh, de såg verkligen jättegoda ut :) Kul att göra egna, lite nyttigare semlor också!

Svar: De är riktigt, riktigt goda! Nästan exakt som originalet. Enda som avslöjar att det inte är enligt vanligt recpet är att man märker på konstistensen något att de är glutenfria :)
GoForFit

#12: Jessica Lundgren
2016-02-10 @ 22:05:48

Testade dessa idag!! Gjorde små ändringar i receptet och en annan fyllning, men jösses vad goda!! Fortsätt leverera fantastiska recept! :D

Svar: Åh, gud vad kul att du gillade det! Kikade in på din blogg, de såg ju fantastiska ut!! Mejla gärna bilderna på både semlorna och frallorna du gjort (samt om du testar på fler av mina recept), skriv även vart du vill att jag länkar om jag gör ett blogginlägg om dina skapelser! :)
GoForFit

#13: OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden
2016-02-12 @ 19:13:40

Gulligaste semlorna!

Svar: Haha, tack :*
GoForFit

Powered by Jasper Roberts - Blog
Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0