Proteinrik & Sockerfri Frozen Cheesecake

2016-04-26 @ 19:15:00
Nyttig Frozen Cheesecake! Är det något recept ni ska testa är det detta! Ett av de allra första recepten jag la ut här på bloggen, och det är defintivt dags att ge det lite tid i rampljuset igen. Jag älskar cheesecake. Älskar. Och denna nyttiga version kommer verkligen inte göra dig besviken. Inget tillsatt socker, betydligt färre kalorier, proteinrik men precis lika god som originalet.
Alla jag bjudit denna skapelse på utbrister varenda gång god den är, och jag kan inte annat än att hålla med som den cheesecake-lover jag är. Dessutom är det näst intill omöjligt att inte lyckas med den, varenda gång jag slängt ihop den har den blivit lika läskande god. Det enda jobbiga är att den måste stå en stund i kyl eller frys innan servering. Det är jobbigt att vänta på goda ting!
Tips - Vill du vara ännu mer restriktiv med kalorierna kan du ta färre digistivekex alternativt smula på efter den varit i frysen och då anpassa exakt hur mycket du vill ha. Det krävs inte mycket för att det ska ge den där äkta cheesecakesmaken. Jag använde en silikonform, placerade digistiven hårt packat i botten för att sedan vända hela formen upp och ned på ett serveringsfat. Jag gillar att placera de krossade digistivekex på toppen istället för botten, men det är en smaksak. 
Du behöver: 
5 st sockerfria digestivekex
400g (2 paket) 3% Philadelphia
50g (ca 3 skopor / 1,5 dl) Kasein Vanilj 
(Jag använder detta kasein med smak Vanilla Ice Cream)
100g (1 dl) lättmjölk (jag använder laktosfri)
100 - 150g (1-1,5 dl) vatten
70-80g (ca 1 dl) Sötströ
40 Vanilj Steviadroppar Nutri-Nick (du hittar dem HÄR)
3 st gelatinblad 
Gör såhär:
1. Blanda Kasein, vatten och mjölk i en skål. Vispa med elvisp. Ställ in skålen en stund i frysen ett par minuter. 2. Lägg gelatinbladen i en skvätt kallt vatten i cirka 5 minuter i en kastrull. 3. Ta ut skålen ur frysen och vispa kaseinet fluffigt. Tillsätt Philadelphian och vispa ytterligare innan du placerar i frys igen. 4. Värm gelatinbladen på låg värme tillsammans med vattnet som blivit över i kastrullen. 5. Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med gelatinbladen och vispa ihop till en smet. 6. Häll över smeten till en form, och låt stå i minst 15 min i frys eller 1h i kylskåp innan servering. Servera tillsammans med sockerfria digestivekex.
Näringsvärde per bit, om du delar kakan i 8 bitar:
(Exklusive digestivekexen)
90 kcal
12g protein
4g fett
3g kolhydrater
 Glöm inte att länka tillbaka till min blogg, instagram eller FB-sida om du testar receptet. Eller släng gärna iväg en kommentar, jag vill så gärna höra vad ni tycker om receptet! 
// Healthy Frozen Cheesecake. Low calorie and high in protein, use google translate for recipe.
Kategorier: Nyttiga Recept 6


Follow on Bloglovin
Kommentarer:
#1: Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG
2016-04-26 @ 22:06:22

Gud vad gott! :)

Svar: Otroligt kan jag lova :D
GoForFit

#2: Anonym
2016-04-27 @ 07:01:22

Hej! Jag har aldrig testat proteinpulver men funderar på att skaffa något främst att använda typ som i denna cheesecake o annat gott. Funderar på en vaniljsmak o en chokladsmak. Vilket märke o sort rekommenderar du? Är ju en djungel av sorter o märken! Tack på förhand! Hälsningar Lina

Svar: Hej Lina! Var det dig jag svarade i PM? Om inte - en storfavorit hos mig är proteinpulvret som är länkat i inlägget. Kör både på deras kasein och whey :)
GoForFit

#3: Elin
2016-04-27 @ 16:07:24

Mums, ser helt otroligt gott ut! :D

Svar: Den ÄR verkligen underbart god :D
GoForFit

#4: Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen
2016-05-03 @ 00:03:41

Så sjukt gott det ser ut! Måste prova :)

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra! En riktig favorit hos mig :D
GoForFit

#5: Anonym
2016-09-13 @ 20:24:34

Hej :) Ser gott ut, så ska testas här hemma så snabbt som möjligt :-) Har dock inget kasein vanilj proteinpulver hemma så måste inhandlas först, försöker trycka upp länken som du länkat med kaesinet men får inte upp något :-( vad är det för märke på det? :-)

Svar: Hej! vad kul att du testar receptet! Hoppas du älskar det lika mycket som jag! Hmm, vad konstigt. Det är Body Science Kasein :)
GoForFit

#6: Amie
2016-09-16 @ 19:51:07

Testade receptet nu ikväll och det blev lyckat :) dock är en vanlig chesscake godare, men inte så konstigt då grädde och socker gör så mkt på smaken. Nästa gång blir det att ta i mindre vaniljdroppar då jag tyckte vaniljsmaken tog över lite. Och så råkade jag köpa den fullfeta philadelphian, så får testa med den andre nästa gång. Men det smakade helt okey, så tack för receptet :)

Svar: Åh, så himla kul att du gillar det! Ja, grädde har ju den där magiska egenskapen att göra allt lite godare ;) Kanske är värt att testa med lite lätt"grädde" på 4%? Nu blev jag riktigt inspirerad till att utveckla receptet till något ännu bättre! :D Tack för din kommentar!
GoForFit

Powered by Jasper Roberts - Blog
Min profilbild

goforfitse@gmail.com »

LINN STRÖMBERG@INSTAGRAM:

Follow on Bloglovin Follow on Instagram Follow on Facebook


Translate this blog:

mytasteswe.com

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

09 11 12
RSS 2.0