Proteinrik & Sockerfri Frozen Cheesecake
2016-04-26 @ 19:15:005 st sockerfria digestivekex
400g (2 paket) 3% Philadelphia
50g (ca 3 skopor / 1,5 dl) Kasein Vanilj ↓
(Jag använder detta kasein med smak Vanilla Ice Cream)
100g (1 dl) lättmjölk (jag använder laktosfri)
100 - 150g (1-1,5 dl) vatten
70-80g (ca 1 dl) Sötströ
40 Vanilj Steviadroppar Nutri-Nick (du hittar dem HÄR)
3 st gelatinblad
1. Blanda Kasein, vatten och mjölk i en skål. Vispa med elvisp. Ställ in skålen en stund i frysen ett par minuter. 2. Lägg gelatinbladen i en skvätt kallt vatten i cirka 5 minuter i en kastrull. 3. Ta ut skålen ur frysen och vispa kaseinet fluffigt. Tillsätt Philadelphian och vispa ytterligare innan du placerar i frys igen. 4. Värm gelatinbladen på låg värme tillsammans med vattnet som blivit över i kastrullen. 5. Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med gelatinbladen och vispa ihop till en smet. 6. Häll över smeten till en form, och låt stå i minst 15 min i frys eller 1h i kylskåp innan servering. Servera tillsammans med sockerfria digestivekex.
(Exklusive digestivekexen)
90 kcal
12g protein
4g fett
3g kolhydrater
Gud vad gott! :)
Hej! Jag har aldrig testat proteinpulver men funderar på att skaffa något främst att använda typ som i denna cheesecake o annat gott. Funderar på en vaniljsmak o en chokladsmak. Vilket märke o sort rekommenderar du? Är ju en djungel av sorter o märken! Tack på förhand! Hälsningar Lina
Mums, ser helt otroligt gott ut! :D
Så sjukt gott det ser ut! Måste prova :)
Hej :) Ser gott ut, så ska testas här hemma så snabbt som möjligt :-) Har dock inget kasein vanilj proteinpulver hemma så måste inhandlas först, försöker trycka upp länken som du länkat med kaesinet men får inte upp något :-( vad är det för märke på det? :-)
Testade receptet nu ikväll och det blev lyckat :) dock är en vanlig chesscake godare, men inte så konstigt då grädde och socker gör så mkt på smaken. Nästa gång blir det att ta i mindre vaniljdroppar då jag tyckte vaniljsmaken tog över lite. Och så råkade jag köpa den fullfeta philadelphian, så får testa med den andre nästa gång. Men det smakade helt okey, så tack för receptet :)